Center for People and Buildings

U bent hier: >>>masterclass veranderaanpak nieuwe manieren van werken

Masterclass veranderaanpak nieuwe manieren van werken

Het ontbreekt bij invoeren van nieuwe manieren van werken (HNW) geregeld aan een doordachte veranderaanpak en kennis hierover, terwijl deze cruciaal zijn om HNW te laten slagen. De masterclass vult deze lacune op. Deelnemers vergroten hun inzicht in de werkingsmechanismen die spelen in het veranderproces van invoering van HNW, maken een veranderdiagnose voor de eigen case en stellen op basis daarvan een veranderaanpak op.

Doelgroep

Projectmanagers en projectteamleden HNW, verandermanagers, hoofden HR en HR-adviseurs, werkgroepleden veranderaanpak.

Wanneer

Bij voorkeur snel in het proces, aangezien acties in alle fases van het proces invloed hebben op het uiteindelijke draagvlak voor de nieuwe werkwijze/huisvesting.

Programma

De masterclass duurt anderhalve dag (in company) of twee dagen (open inschrijving). Op dag 1 wisselen theorie en praktijk elkaar af, onderzoekt u uw eigen kijk op veranderen, maakt u kennis met een breed palet aan mogelijke veranderinterventies, stelt u de veranderdiagnose voor uw eigen casus op met hulp van het werkmodel invoeren HNW en denkt u na over wat een passende veranderstrategie zou zijn. Op dag 2 staat het bespreken van de ontworpen veranderaanpak centraal en wordt daarnaast o.a. gekeken naar mogelijke beren op de weg. De masterclass met open inschrijving heeft extra theorieblokken en oefeningen. 

Resultaat

  • Meer inzicht in de rol van 'zachte' factoren in veranderprocessen
  • Kennis van een diversiteit aan veranderinterventies
  • Een veranderaanpak voor de eigen casus
  • Groter draagvlak en daarmee betere projectresultaten
  • Beter aanvliegen van nieuwe projecten

Docenten

Evi De Bruyne studeerde arbeids- en organisatiepsychologie in Brussel en is als onderzoeker bij het CfPB o.a. bezig met het bestuderen van de proceskant van werkplekinnovatie. Ze stond aan de basis van het Werkplekspel en schreef de literatuurstudie 'Implementatie van kantoorinnovatie'.

Marc d' Ancona studeerde bedrijfskunde (Nijenrode) en arbeids- en organisatiepsychologie in Leiden (afstudeerrichting veranderkunde). Binnen het CfPB houdt hij zich primair bezig met PR en communicatie.

Aanmelden

Als u geïnteresseerd bent in de masterclass kunt u dat doorgeven aan Marc d' Ancona. Bij voldoende gegadigden worden de cursusdata in overleg met de deelnemers vastgesteld.

Kosten masterclass

975,- ex btw p.p.

Contactpersoon

Marc d' Ancona

Marc d' Ancona

PR and communication│MSc, Work and Organizational Psychology│Business Administration