Center for People and Buildings

U bent hier: >>>cursus Huisvestingsmanagement op diverse locaties

cursus Huisvestingsmanagement op diverse locaties

23 april 2015

cursus Huisvestingsmanagement op diverse locaties

De cursus ‘Verbeter uw huisvestingsmanagement voor de toekomst’ – ook wel VHMT – wordt dit voorjaar voor de tweede maal in successie georganiseerd. De cursisten leggen tijdens deze cursus diverse werkbezoeken af en kunnen zo de theoretische kennis toetsen aan praktijksituaties.

Kennismakingsbijeenkomst

Nieuw aan de cursus VHMT is de kennismakingsbijeenkomst die eind februari bij de gemeente Leidschendam-Voorburg werd gehouden en het begin van de cursus vormde. In de fraai vorm gegeven nieuwe werkomgeving van het stadhuis maakten de cursisten eerst kennis met elkaar waarna een rondleiding volgde. Het oude stadhuis is een goed voorbeeld van duurzame herhuisvesting; nieuwbouw geïntegreerd in de oude bouwstijl waarbij aan tal van moderne eisen betreffende ict en concentratie en communicatie rondom de werkplek is voldaan.

Werkbezoeken

Tijdens deze cursus is er een intensivering van de werkbezoeken. Zo werden cursusdagen georganiseerd bij de gemeente Houten en de gemeente Tilburg waar ook rondleidingen werden verzorgd. Andere cursusdagen werden georganiseerd bij Akoestiek Comfort in Alphen aan den Rijn en bij het kantoorgebouw The Outlook op Schiphol.

Interactieve opdrachten

Ook zijn er nieuwe interactieve opdrachten aan de cursus toegevoegd. De cursisten trekken veel met elkaar op en bijvoorbeeld aan de hand van plattegronden van de eigen werkplekomgeving informeren ze elkaar over de huisvestingsvraagstukken die aan de orde zijn. Nieuw ook zijn de rekenkundige opdrachten die onder andere inzicht geven in de wijze waarop formaties van werkplekken tot stand kunnen komen.

Contactpersoon

Anca Gosselink

Anca Gosselink

Programmamanager│Msc Culture, Organization and Management