Center for People and Buildings

You are here: >>Grootschalig onderzoek hybride werken gestart

Grootschalig onderzoek hybride werken gestart

7 june 2023

Grootschalig onderzoek hybride werken gestart

Deze week is de Werken in Transitie Monitor (WiT Monitor) van start gegaan bij verschillende grote overheidsorganisaties. Dit houdt in dat duizenden kenniswerkers de gelegenheid krijgen om antwoord te geven op vragen over hybride werken. Na twee dagen staat de teller al op 3.600 ingevulde vragenlijsten*.

Werk in Transitie

Werk in Transitie is een meerjarig onderzoeksprogramma en wordt door ons uitgevoerd in samenwerking met TU Delft en TU Eindhoven. Het wetenschappelijk onderzoek geeft alle deelnemende organisaties een diepgaand beeld van hoe medewerkers het hybride werken in hun organisatie ervaren en hoe het (nog beter) ondersteund kan worden.

Dit programma stelt ons in staat om de deelnemende organisaties van die relevante informatie te voorzien. Ook ontvangen zij van ons een benchmark van hybride werken om de resultaten met andere organisaties te vergelijken.

Zie hier meer informatie over de Werk in Transitie Monitor. 

*In 2020, tijdens Covid, hebben 42.000 kenniswerkers de vragenlijst van de We Werken Thuis Monitor volledig ingevuld. De vragen gingen over de thuiswerksituatie op dat moment. De resultaten hielpen de organisaties een weg te vinden in de nieuwe wijze van werken én leidden bovendien tot diverse (inter)nationale publicaties: https://www.cfpb.nl/collectieve-onderzoeken/we-werken-thuis-onderzoek/publicaties-we-werken-thuis/.

Contactperson

Mathilda du Preez

Mathilda du Preez

PhD Environmental Psychology