Center for People and Buildings

U bent hier: >>>ENECO ondersteunt overstap op HNW met mooi boek

ENECO ondersteunt overstap op HNW met mooi boek

7 december 2012

ENECO ondersteunt overstap op HNW met mooi boek

Overstappen op Het Nieuwe Werken gaat niet vanzelf. Een van de zaken die veel aandacht vraagt is de communicatie. Sleutelbegrippen daarbij zijn waarom, wat, hoe, veelzijdig, vaak, transparant, eerlijk en dialoog. Verder kan het helpen om soms te kiezen voor een vorm en toonzetting die aansluiten bij HNW in de zin van medewerker centraal en werken met plezier. Een goed voorbeeld hiervan is het boek 'Op ontdekking in een duurzame wereld'. Eneco bracht dit boek uit kort nadat ze hun nieuwe hoofdkantoor betrokken aan de Marten Meesweg in Rotterdam. Goede PR voor de energiegigant en daarnaast een slimme vorm van nazorg.

Wat staat er in?

In het boek worden het nieuwe hoofdkantoor en Het Nieuwe Werken op speelse wijze gepresenteerd. Veelal door de medewerkers zelf. Vanuit tal van invalshoeken wordt in- en uitgezoomd op het verschijnsel van Het Nieuwe Werken. Ludieke onderdelen worden afgewisseld door nuttige informatie. Er zijn tips over hoe je nieuw kunt werken op allerlei verschillende plekken en de nieuwe werkplekken worden geschetst. Maar er zijn ook rubrieken als ‘Ik en mijn tas’, ‘Mijn thuiswerkplek’, ‘De boekenlijst van…’ en ‘Je vaste plek’. Dat laatste is je eigen locker die je geheel naar eigen smaak mag inrichten. Er wordt ook de mogelijkheid geboden om een eigen laptopsticker te ontwerpen. Verder wijsheden als "Waarom moeilijk doen als het samen kan" (van Loesje) en "Het Nieuwe Werken is net zwemmen: je leert het niet door erover te lezen". En de hot spots in de omgeving: het nabijgelegen grand café Hip, de Halfords voor als je fietsketting breekt, kinderboerderij De Blijde Wei om te combineren met een bezoekje aan kantoor met kindlief.

Top gedaan. 'Op ontdekking in een duurzame wereld' is een fraai boek waar het plezier van afspat. Er zijn 5000 exemplaren van gedrukt. Zorg dat je er een te pakken krijgt, als je HNW gaat invoeren. Al met al ziet de buitenkant van HNW er bij Eneco heel goed uit. Hopelijk geldt dat ook voor de binnenkant.