Center for People and Buildings

U bent hier: >>>Huisvestingskeuzemodel toegepast in onverwachte...

Huisvestingskeuzemodel toegepast in onverwachte hoek

20 februari 2012

Huisvestingskeuzemodel toegepast in onverwachte hoek

Bij het CfPB zijn we soms verbaasd waar onze producten opduiken. Zo meldden we eerder dat het Werkplekspel al in NieuwZeeland en Australië opdook. Nu werden we dichterbij huis verrast doordat het Huisvestingskeuzemodel gebruikt wordt bij de verbouwing van een kerkgebouw! Jos Nouwt, die we kennen uit ons onderzoeksproject (ook met het HK model) bij het RIVM vertelt:

“Ik ben in mijn kerk verantwoordelijk voor het op gang brengen van de verbouwing van een van de kerkgebouwen. In Zoetermeer komt er in de Protestante Kerk Nederland een herschikking van het gebruik van gebouwen. Als gevolg daarvan zal de Ichthuskerk, in 1981 in gebruik genomen, worden verbouwd. We zijn begonnen om na te denken wat er moet gebeuren. Het gesprek daarover met een klein groepje mensen ging alle kanten op. Om het gesprek in goede banen te leiden vroeg ik me af wat ik daarvoor kon gebruiken, en toen schoot het Huisvestingskeuzemodel van het CfPB me te binnen. Inmiddels is er een ambitiedocument gemaakt. Dat zal nu verder uitgewerkt moeten worden zodat de conceptuele keuzes gemaakt kunnen worden. De structuur van het model hielp ons goed op weg”.

Vanuit het CfPB zullen we het project verder volgen om te zien of het Huisvestingskeuzemodel behalve voor werkplekken ook voor kerkplekken toegepast kan worden.