Center for People and Buildings

U bent hier: >>>Jaarcongres gemeentesecretarissen: 'Innovatie b...

Jaarcongres gemeentesecretarissen: 'Innovatie begint bij jezelf'

20 september 2016

Jaarcongres gemeentesecretarissen: 'Innovatie begint bij jezelf'

Afgelopen donderdag bezochten we het jaarlijkse congres voor gemeentesecretarissen (VGS). Dat vond plaats in The Dutch Innovation Factory in Zoetermeer. Behalve presentaties en break out sessies was er een kleine beursvloer. Daar konden de gemeentesecretarissen o.a. kennismaken met virtueel fietsen voor senioren, planten met kekke smaakjes en een robot.

Wij stonden er tussen andere partners van de Bouwcampus om de gemeentesecretarissen te attenderen op innovatie in de Bouw. Werkplekinnovatie is natuurlijk ook een vorm van innovatie, en als je deze slim combineert met sociale innovatie kun je als organisatie een solide basis leggen voor een op vernieuwing gericht werkklimaat: innovatie begint inderdaad bij jezelf.

Vanwege het ongemeen lekkere weer zochten de gemeentesecretarissen tussen de lezingen door vooral het zonnetje op. Dat betekende even schakelen en proactief op de bezoekers afstappen. “Meneer, mevrouw, bent u in uw gemeente bezig met Nieuw Werken?” In bijna elke gemeente blijkt het een hot item. Ons idee om een rondetafelgesprek voor gemeenten te organiseren lijkt dan ook goed getimed. We zijn benieuwd naar de uitkomsten, en of het gaat lukken om de vragen die spelen om te zetten in een werkbare (en financierbare) onderzoeksagenda.

Er hebben zich inmiddels 12 gemeenten gemeld voor het gesprek maar er kunnen nog gemeenten aanschuiven. De bijeenkomst vindt plaats op 20 oktober op de Bouwcampus. Meer informatie vindt u hier.

Bron foto: VGS-account, Twitter