Center for People and Buildings

U bent hier: >>>Kenniswerkers; wat weten we over hun arbeidspro...

Kenniswerkers; wat weten we over hun arbeidsproductiviteit?

22 juli 2015

Kenniswerkers; wat weten we over hun arbeidsproductiviteit?

Hoe groeit die productiviteit? Wat is de invloed van de werkomgeving daarop? Deze vraag wordt veel aan ons gesteld en is voor ons werk van groot belang. Wat heeft directe invloed en wat heeft indirecte invloed op de kenniswerker? Wat is een kenniswerker, en is productiviteit niet een oud of te gecompliceerd begrip, kun je het beter over de performance hebben?

“What’s in a name”, zou je denken. Onze collega’s van het Center for Evidence-Based Management (CEBMa) werden door The Workplace PIN (Performance Innovation Network) uit Engeland betrokken bij het nadenken over deze vragen die samengevat werden in twee hoofdaandachtspunten:

  1. What is known from the world’s academic research about the measurement of Knowledge Worker Productivity?
  2. What is known in the world’s academic research about the factors associated with Knowledge Worker Productivity?

In een nogal verborgen bericht rapporteerde CEBMa al over het uitgevoerde onderzoek. En dan blijkt het resultaat van ‘academic research’ overzichtelijk, begrijpelijk en praktisch te zijn! Drie factoren springen er uit wat betreft invloed op de productiviteit van kenniswerkers: sociale cohesie heeft een sterk positieve invloed op de teamproductiviteit, gepercipieerde ondersteuning door de leiding heeft een positieve invloed op de individuele productiviteit van de kenniswerker, en informatie delen is gunstig voor de teamproductiviteit. Om het bericht te bekijken klikt u hier.

Een van de betrokken partijen  in The Workplace PIN is Advanced Workplace Associates. Zij hebben het onderzoek in behapbare brokken uiteengerafeld. Sinds 10 juni worden filmpjes en blogs over de arbeidsproductiviteit van kenniswerkers gepubliceerd.  Hebt u deze zomer wat tijd over om  even wat filmpjes te bekijken dan zijn deze een aanrader.

De filmpjes en blog zijn hier te vinden en er komen er meer!