Center for People and Buildings

U bent hier: >>>Nieuw boek over The Added Value of FM

Nieuw boek over The Added Value of FM

5 juli 2012

Nieuw boek over The Added Value of FM

Op de European Facility Management Conference EFMC 2012 is een nieuw boek gepresenteerd over The Added Value of Facilities Management. Het ontleedt de begrippen Added Value en Adding Value vanuit drie perspectieven/disciplines:

  • Facility Management (red. Per Anker Jensen, Technical University of Denmark)
  • Corporate Real Estate Management (red. Theo van der Voordt, TU Delft en Center for People and Buildings)
  • Business-to-Business Marketing (red. Christian Coenen, Zurich University of Applied Sciences)

Het boek bundelt definities, conceptuele analyses, modellen, onderzoeksbevindingen en praktijktoepassingen van 18 (co-)auteurs van zeven verschillende nationaliteiten. Er wordt veel aandacht besteed aan prestatiemeting, key performance indicatoren, de behoeften en preferenties van cliënten, klanten en eindgebruikers, aandeelhouderswaarde,  relatiewaarde en duurzaamheid. De bijdragen van de verschillende auteurs worden door de editors ingeleid met een uitleg van de drijfveren om dit boek te maken en een korte beschrijving van “the making of” en uitgeleid met een bespreking van overeenkomsten en verschillen in modellen en definities van Added Value, lessons learned en onderwerpen voor verder onderzoek.

Theo van der Voordt heeft als co-editor en coauteur van zeven hoofdstukken een belangrijke bijdrage geleverd aan het boek. Het onderzoek van het Center for People and Buildings is onder meer vertegenwoordigd in hoofdstuk 16 - waarin de uitkomsten uit tevredenheidsmetingen in kantoren in Nederland, Finland en Thailand met elkaar worden vergeleken met gebruik van het werkomgevingsdiagnose-instrument WODI – en hoofdstuk 18, waarin de ideeën van Wim Pullen en Theo van der Voordt zijn verwerkt voor de actie- en onderzoekagenda voor de toekomst.

Theo schreef naar aanleiding van het verschijnen van het boek een column: klik hier

Een review door Michael Geerdink: klik hier

Meer informatie over het boek: klik hier

Bestellen: klik hier (het boek is uitgegeven door Polyteknisk in Denemarken en kost omgerekend 33,- euro)