Center for People and Buildings

U bent hier: >>>Publicatie Gezondheid op het werk | Aandacht vo...

Publicatie Gezondheid op het werk | Aandacht voor gezondheid biedt kansen voor werkgevers

2 mei 2023

Zorgen voor afwisseling en beweging gedurende de werkdag, creëren van verbinding, aandacht voor de ervaren werkdruk. Het zijn zaken die goed zijn voor de fysieke, mentale en sociale gezondheid van kenniswerkers, blijkt uit onderzoek van het Center for People and Buildings (CfPB). 

Gezondheid is een thema dat hoog op de agenda van werkgevers staat. Uit cijfers van TNO blijkt dat vier op de tien werkgevers werkdruk als één van de belangrijkste arbeidsrisico’s markeren. TNO en CBS zien dat werkstress de hoogste kostenpost is onder de verzuimoorzaken.

Lees de publicatie Gezondheid op het werk

Aandacht voor gezondheid biedt kansen voor werkgevers

Er zijn aanwijzingen dat gezonde medewerkers meer bevlogen, tevreden en zelfs productiever zijn. Daarom deden we onderzoek naar de fysieke, mentale en sociale gezondheid van kenniswerkers vanuit deze hoofdvraag:

‘Wat zijn de gevolgen van hybride werken op gezondheid en welke interventies kan jouw organisatie bij hybride werken toepassen om gezondheid te verbeteren?’.

In 'Gezondheid op het werk' lees je over onder meer het risico van sedentair gedrag, hoe sociaal isolement in de hybride wereld een rol speelt en over de toename van psychische klachten bij mannen en vrouwen. We geven bovendien handvatten die kunnen helpen bij het beperken van deze en andere gezondheidsklachten.

Werk in Transitie

Deze publicatie is onderdeel van een reeks uitgaven die we als Center for People and Buildings de komende jaren presenteren in het kader van het onderzoeksprogramma Werk in Transitie

 

Contactpersoon

Maaike Niekel

Maaike Niekel

Researcher / MSc Human Movement Sciences VU Amsterdam