Center for People and Buildings

U bent hier: >>>Testimonial in Leidse Leidraad

Testimonial in Leidse Leidraad

9 maart 2021

Testimonial in Leidse Leidraad

Dennis La Brijn geeft acte de presence in Leidse Leidraad

De Rijksuniversiteit Leiden geeft het blad Leidraad uit. Dit keer verscheen een 'afstudeerders-special'.

Journaliste Wilke Martens interviewde de Leidse alumnus Dennis La Brijn. Het resultaat is een leuke, korte kennismaking met Dennis en zijn overgang van het studeren naar het werken.

Dennis studeerde geschiedenis en vond na het afstuderen zijn eerste baan als onderzoeker bij het Center for People and Buildings.  En er is een reden voor zo'n goede match. In organsatietheorie komen we geregeld de retrospectie tegen bij het zoeken van betekenis in de wat we waarnemen. De oneliner History matters duidt op het belang van geschiedenis, van de historiografie.

Dennis brengt dat mee in zijn werk over mensen, hun werk en hun werkomgeving. Op deze manier worden organisatie, bedrijfsmiddelen en geschiedenis met elkaar verbonden in de hoop te ontdekken wat met het oog op de toekomst meegenomen kan worden uit het verleden.

Met collega Henk-Jan Hoekjen heeft Dennis (voorjaar 2021) een publicatie in voorbereiding waarin het hedendaagse kantoor als plek voor de organisatie van gemeenschappelijkheid in de lijn wordt gebracht met een aantal andere verschijningvormen in de loop van 2000 jaar. Welke principes liggen ten grondslag aan de organisatie van gemeenschappelijkheid en zijn die bruikbaar voor post corona manieren van samenwerken?

Voor het artikel over Dennis: klik hier

 

 

Contactpersoon

Dennis La Brijn

Dennis La Brijn

Researcher /MA Geschiedenis