Center for People and Buildings

U bent hier: >>>Wat met de flapuit? HNW in België

Wat met de flapuit? HNW in België

18 september 2019

Wat met de flapuit? HNW in België

Wat met de flapuit? 

Anton Maes oprichter van het adviesbureau Brainmove, en inspirator in België van Het Nieuwe Werken legt keer op keer uit dat dit meer is dan  de hardnekkige veronderstelling "dat is toch werken in een kantoortuin"?!

 

Het populaire blad KNACK wijdde een artikel aan de vraag waar het bij HNW over gaat. Anton kreeg samen met enkele anderen de gelegenheid uit te leggen wat hij bedoelde. Hij koos voor de invalshoek van de organisatie, van de noodzaak tot begeleiding van medewerkers. Als het om hun gedrag gaat wees hij op het Werkplekspel van het CfPB  "dat gebruikt wordt om discussies onder collega’s op te starten. “De houding van de spelers is in het begin vaak kritisch: wat hebben ze nu weer uitgevonden! Maar eens het spel begint en spelers geconfronteerd worden met herkenbare situaties, verdwijnt die afwachtende houding volledig. Ze komen los en delen persoonlijke verwachtingen rond het nieuwe werken”, zegt Maes.

In dit verband introduceert hij het gedrag van de flapuit waar velen geen raad mee weten. een kletskous. Het spel,  zo betoogt Maes, helpt om dat gedrag ter sprake te brengen, het is herkenbaar, laagdrempelig en het werkt!

Lees hier het hele artikel uit Knack-Weekend. Dit is de oorspronkelijke bron.