Center for People and Buildings

U bent hier: >>>Werken in een zelfrijdende auto

Werken in een zelfrijdende auto

9 mei 2016

Werken in een zelfrijdende auto

Update over het Futures Forum onderzoek

“Wat moeten we met een kantoor dicht bij het OV, als we straks allemaal zelfrijdende auto’s hebben? Je laat dan net zo gemakkelijk naar een pand langs de snelweg rijden. Of, hebben we eigenlijk nog wel kantoren nodig? Je kan in die zelfrijdende auto prima werken. Als je wilt overleggen stap je even in bij je collega.” Dit zijn zomaar wat dingen die gezegd zijn tijdens de eindgebruikers interviews van het Futures Forum onderzoek. Zoals u ziet zeer inspirerende gesprekken, die we afgelopen weken met alle gouden en zilveren sponsoren gevoerd hebben.

Op dit moment zijn we bezig met de tweede ronde van het onderzoek: een uitgebreide vragenlijst waarin we de bevindingen uit literatuuronderzoek en de eindgebruikers panels laten toetsen door experts. Deze experts zijn werkzaam op het gebied van ICT, personeelsbeleid, facilitair management of vastgoed bij de deelnemende organisaties, adviesbureaus of in de wetenschappelijke wereld. Hierna hebben we een goed beeld van wat deze mensen verwachten van de toekomst van werk en gaan dit, ook weer met de deelnemende organisaties, vertalen naar concrete acties die de organisatie kan nemen om zich voor te breiden op deze nieuwe toekomst van werk.

In het najaar delen we de eerste resultaten van dit onderzoek met de sponsoren. In het voorjaar van 2017 stellen we ze voor iedereen, dus ook u, ter beschikking.

Sponsors van Futures Forum:

-abn
BD
Flora Holland
ing
logo kadaster
BZ
logo reclassering
rvbcomp
sns bank
SSCICT
svb
UWV