Center for People and Buildings

U bent hier: >>Artikel Susanne Colenberg scoort

Artikel Susanne Colenberg scoort

15 februari 2022

Artikel Susanne Colenberg scoort

Prachtig nieuws over het artikel ‘The relationship between interior office space and employee health and well-being - a literature review'. Het artikel uit begin 2020 van onder meer oud-CfPB-collega Susanne Colenberg is het best gelezen artikel uit de geschiedenis van het tijdschrift Building Research & Information.

Systematisch overzicht

Het artikel van TU Delft-onderzoekers Susanne Colenberg, Tuuli Jylhä en Monique Arkesteijn (tevens CfPB-bestuurslid) behelst een systematisch overzicht van wat er in de academische literatuur gedurende de afgelopen jaren (tot 2019) gepubliceerd is over fysiek, psychologisch en sociaal welbevinden. Het artikel laat niet alleen de in de literatuur gerapporteerde verbanden zien tussen bepaalde interieurelementen in het kantoor en de gezondheid van gebruikers, maar maakt ook helder op welke vlakken aanvullend onderzoek vereist is.

Proefschrift

Susanne Colenberg werkt op dit moment aan de TU Delft aan een proefschrift over de relatie tussen kantoorinterieur en het sociaal welbevinden van gebruikers. Het succesvolle artikel in Building Research & Information zal deel uitmaken van dat proefschrift. Op dit moment werkt zij in het kader van haar promotietraject aan een systematische analyse van de aanpak van interieurarchitecten op dit gebied. Bij deze analyse krijgt zij assistentie van CfPB-onderzoekers Henk-Jan Hoekjen en Dennis La Brijn.

Contactpersoon

Susanne Colenberg

Susanne Colenberg

Msc Social and Organisational psychology│Bdes interior architecture│environmental psychology