Center for People and Buildings

U bent hier: >>Living labs en Pilots - kenniskring 22-09-2023

Living labs en Pilots - kenniskring 22-09-2023

29 september 2023

Wat leren we uit de pilots hybride werken bij de rijksoverheid? Het CfPB is betrokken als begeleider bij vier Living Labs. De lessen die we leren over zowel het opzetten als het uitvoeren van pilots is besproken in onze kenniskring met de deelnemers aan het collectief onderzoeksprogramma Werk in Transitie. 

Tijdens deze kenniskring werden de lessen die afgelopen jaar zijn geleerd gedeeld. De vragen: Hoe experimenteer je in de werkomgeving en wat kan je ervan leren? en Hoe verzamel je inzichten op empirische wijze? werden door diverse presentaties en werksessies besproken.

Presentatie Living labs en PilotsEric Hooghuis (Product Manager Hybride Werkomgeving – Belastingdienst) gaf een presentatie over de besluiten die genomen zijn met betrekking tot het Hybride Werken bij de Belastingdienst. Hij verklaarde hoe de visie en de lessen die afgelopen jaar geleerd zijn, zijn vertaald naar de rustige zone, de dynamische zone in het Spark gebouw en de thuis situatie. 

 

Eric Hooghuis - Presentatie Visie HWO BelastingdienstSara Schut (Senior Adviseur Bedrijfsvoering - FM Haaglanden) ging in haar presentatie in op de totstandkoming van de onderzoeksvraag.

Sara Schut - Presentatie Rijksoverheid

 

Tijdens de werksessies onder begeleiding van Sjors Houtveen, Dennis la Brijn, Mathilda du Preez en Maaike Niekel werkten de groepen eerst een onderzoeksvraag uit. Met het doel om duidelijk te krijgen wat je met een pilot wil bereiken en wil meten. Daarna werd gekeken welke onderzoeksmethodes voor die pilot geschikt zouden zijn.

Uitleg werksessies

Methodes om een werkomgeving te evalueren

    

Tot slot werd door Dennis La Brijn (Onderzoeker - CfPB) nog de verschillende methodes toegelicht die door CfPB zijn toegepast in de Living Labs in het Spark gebouw. Na de lunch heeft Mathilda du Preez (Onderzoeker CfPB) iedereen rondgeleid in het Spark gebouw.

Wil je op de hoogte blijven van onze onderzoeken, resultaten, publicaties, volg dan onze LinkedIn pagina.

Contactpersoon

Mathilda du Preez

Mathilda du Preez

PhD Environmental Psychology