Center for People and Buildings

U bent hier: >>Medewerkers LNV klaargestoomd tot werkplekspelb...

Medewerkers LNV klaargestoomd tot werkplekspelbegeleiders

18 juni 2008

Op een zonnige voorjaarsdag is bij het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) voor het eerst de cursus werkplekspelbegeleiding gegeven. Tijdens deze korte cursus worden medewerkers van een organisatie klaargestoomd om zelfstandig werkplekspelsessies bij de organisatie te begeleiden.

Eerder is het werkplekspel bij het Ministerie van LNV al met succes gespeeld onder leiding van het CfPB. Door nu eigen medewerkers de cursus werkplekspelbegeleiding te laten volgen, kan de organisatie in het vervolg zelf aan de slag met het werkplekspel.

De cursus, die één dagdeel duurt, begon met een introductie van het CfPB over de opzet en doelen van het werkplekspel en de gang van zaken tijdens een spelsessie. Vervolgens speelden de cursisten het spel zelf tijdens een ‘normale’ spelsessie. De begeleiding van deze spelsessie werd verzorgd door André Westerhuis, een eerder opgeleide LNV’er die zijn collega’s vertrouwd maakte met de begeleiding van het spel. Na afloop van de spelsessie werd de begeleiding met elkaar besproken en geëvalueerd. Vooral de combinatie tussen het zelf spelen van het spel en de theorie vonden de cursisten erg geslaagd.

Met verschillende tips onder de arm zijn de nieuwe spelbegeleiders nu klaar om zelf aan de slag te gaan met het werkplekspel.