Center for People and Buildings

You are here: >>Data CfPB basis voor publicatie internationaal...

Data CfPB basis voor publicatie internationaal vakblad Work

1 june 2023

Data CfPB basis voor publicatie internationaal vakblad Work

Gezondheidsklachten van thuiswerkers tijdens de corona-periode zijn vooral gerelateerd aan te veel zitten, slecht meubilair, sociale isolatie en het verminderde contact met collega’s. Dit bleek uit het onlangs verschenen artikel ‘Perceived health and productivity when working from home during the COVID-19 pandemic’. Het wetenschappelijk artikel is gebaseerd op data uit de CfPB-database en verscheen in het tijdschrift Work: A Journal of Prevention, Assessment & Rehabilitation. De gebruikte CfPB-database is opgebouwd in het onderzoeksprogramma We Werken Thuis dat het CfPB samen met TU Delft, TU Eindhoven en Aestate/Ontrafelexperts ontwikkelde tijdens de coronapandemie.

Specifieke maatregelen

De auteurs stellen in hun conclusie dat het op peil houden van de productiviteit van thuiswerkers vraagt om specifieke maatregelen van organisaties. De pre-print-versie van het artikel is hier te downloaden: https://doi.org/10.3233/WOR-220575. Het artikel is geschreven door Rianne Appel-Meulenbroek (TU Eindhoven), Thijs Voulon (TU Eindhoven), Lisanne Bergefurt (TU Eindhoven), Monique Arkesteijn (TU Delft), Pity Jongens-Van der Schaaf (Aestate/Ontrafelexperts) en ‘onze eigen’ Bartele Hoekstra (CfPB).

Het grootschalige onderzoek We Werken Thuis is uitgevoerd tijdens de verplichte thuiswerkperiode in 2020. Meer dan 40.000 respondenten deelden in dit onderzoek hun ervaringen op de thuiswerkplek. Dit leidde tot diverse artikelen in internationale wetenschappelijke tijdschriften, webinars en een e-zine. Ook in de landelijke media was volop aandacht voor de onderzoeksresultaten.

Werk in Transitie

Ons huidige collectieve onderzoeksprogramma Werk in Transitie kan gelden als de opvolger van We Werken Thuis. In dit onderzoek – dat in 2022 van start ging en nog een aantal jaar loopt – verzamelt het CfPB samen met TU Delft en TU Eindhoven data over hybride werken.

Ben je geïnteresseerd in deelname aan dit onderzoek voor jouw organisatie, neem dan contact op met Jacqueline Schlangen via J.A.M.Schlangen@tudelft.nl en +31(0)15 278 12 71.

 

Contactperson

Barbara van Baarsel

Barbara van Baarsel

Marketing Communications / Int. Journalistiek