Center for People and Buildings

You are here: >>Gepresenteerde CfPB-papers op het TWR congres n...

Gepresenteerde CfPB-papers op het TWR congres nu beschikbaar

2 november 2022

Gepresenteerde CfPB-papers op het TWR congres nu beschikbaar

In Milaan vond begin september de conferentie plaats van het Transdisciplinary Workplace Research (TWR) Network. Het Center for People and Buildings (CfPB) leverde twee bijdragen aan het wetenschappelijke congres. Alle wetenschappelijke papers van het congres zijn nu beschikbaar.

Transdisciplinaire mix

De TWR Conference is een tweejaarlijkse conferentie, waar onderzoeksresultaten over verschillende aspecten van de werkomgeving worden gedeeld. Het gaat daarbij om een transdisciplinaire mix van sociale, fysieke, technologische en managementvraagstukken. In dit kader worden tijdens de conferentie vele presentaties gehouden door internationale onderzoekers op het gebied van de werkomgeving.

Paper: What do knowlede workers actually do?

CfPB-onderzoeker Maaike Niekel presenteerde in Milaan het paper 'What do knowledge workers actually do? A framework to develop a new taxonomy for knowledge workers’ activities'. Dit paper - geschreven door Maaike in samenwerking met CfPB-collega's Anca Gosselink, Henk-Jan Hoekjen en Bartele Hoekstra - vormt de wetenschappelijke onderlegger voor het Nationaal Onderzoek 'Activiteiten op het werk' dat het CfPB enige tijd geleden startte (en dat nog steeds loopt; meedoen kan hier). In Milaan gaf Maaike een korte uitleg bij de wetenschappelijke uitgangspunten en methodiek van dit onderzoek.

Paper: The role of cohesion and connection within the ABW framework

Ook CfPB-onderzoeker Dennis La Brijn presenteerde een paper tijdens de TWR Conference. Zijn bijdrage ging over het paper 'The role of cohesion and connection within the ABW framework: A critical elaboration', dat hij schreef met CfPB-collega's Sjors Houtveen en Jacqueline Schlangen. In zijn presentatie vertelde Dennis de aanwezigen over het belang van verbinding in het hedendaagse kantoor, niet toevallig ook het onderwerp van het drukbezochte CfPB Jaarcongres, dat op 13 oktober gehouden werd in Rijswijk.  

Inmiddels zijn de papers van het CfPB - en alle andere wetenschappelijke papers die gepresenteerd werden tijdens het TWR-congres - gepubliceerd in de 'Proceedings of the 3rd Transdisciplinary Workplace Research Conference'. De volledige publicatie is hier te downloaden.

Contactperson

Barbara van Baarsel

Barbara van Baarsel

Marketing Communications / Int. Journalistiek