Center for People and Buildings

U bent hier: >>CfPB levert bijdrage aan inspiratieboek

CfPB levert bijdrage aan inspiratieboek

23 juni 2020, Internet webinar

CfPB levert bijdrage aan inspiratieboek

De school voor morgen

Schooldomein heeft met haar partners het monumentale overzichtswerk ‘Samen werken aan de School voor Morgen - Inspiratieboek 2015-2020’ samengesteld. Het Center for People and Buildings (CfPB) was verantwoordelijke voor een van de hoofdstukken in het fraaie boekwerk.

Het vuistdikke inspiratieboek van ruim vijfhonderd pagina’s bevat meer dan honderd projecten binnen het primair- en voortgezet onderwijs die de afgelopen 5 jaar zijn opgeleverd. Er is aandacht voor de meest recente ontwikkelingen rond innovatieve leeromgevingen binnen het basis- en speciaal onderwijs, het vmbo en het havo/vwo.
 

Onderzoek beleving van de onderwijswerkplek

Het CfPB schreef een hoofdstuk over de beleving van werkomgevingen in het onderwijsveld, dit naar aanleiding van de resultaten van een onderzoek onder docenten naar de beleving van de leer- en werkomgeving. CfPB-directeur Wim Pullen schreef bovendien een inleiding voor het boek. Ook andere bekende namen uit de wereld van het mensgerichte gebouw, zoals Floris Alkemade, Harold Bekkering, Thomas Rau en Atto Harsta, leverden hun bijdrage aan de publicatie. 

De nieuwe publicatie is een prachtig foto- en tekstboek, dat toekomstige opdrachtgevers wil stimuleren om mooie en duurzame scholen te bouwen, die goed werken voor de toekomstige generaties gebruikers. Op 23 juni is de uitreiking van het eerste exemplaar  van het Inspiratie boek. Dit wordt ingepast in een webinar. De flyer hiervan en de link voor het bijwonen van het webinar kunt u hier vinden.

Het boek is vanaf 25 juni 2020 beschikbaar. U kunt het boek bestellen via deze link.