Center for People and Buildings

U bent hier: >>Activiteiten op het werk

Nationaal Onderzoek 'Activiteiten op het werk'

De activiteitgerelateerde werkomgeving heeft zich ontwikkeld tot de standaard configuratie van kantoren. Er is echter verrassend weinig onderzoek gedaan naar wat die activiteiten van kenniswerkers eigenlijk precies inhouden. We willen als CfPB een gevalideerde taxonomie van activiteiten ontwikkelen, zodat keuzes voor werkomgevingen in de toekomst op een verantwoorde manier gemaakt kunnen worden. Dat is nu belangrijker dan ooit, omdat de opkomst van hybride werken tot veel verwarring leidt bij organisaties en hun medewerkers.

Het belang van het onderzoek

‘Hybride werken’ wordt op dit moment alom geïmplementeerd. Wat betekent deze nieuwe manier van werken voor de inrichting van werkplekken thuis en op kantoor? Hoe zorg je ervoor dat mensen in de toekomst op een prettige en gezonde manier (blijven) werken? Om die vragen goed te kunnen beantwoorden is het belangrijk te weten welke activiteiten mensen zoal uitvoeren gedurende hun werkweek. In het Nationaal Onderzoek ‘Activiteiten op het werk’ brengen onze onderzoekers dat in kaart.

Het onderzoek is belangrijk omdat er op dit moment nauwelijks up-to-date informatie beschikbaar is op basis waarvan hybride werkplekken kunnen worden ingericht. Om een goede en betrouwbare afspiegeling te hebben van de activiteiten van ‘werkend Nederland’, is het van belang zo veel mogelijk input te verzamelen. 

Meedoen kan eenvoudig en heel snel via deze link: https://wodi.cfpb.nl/index.php/489282?lang=nl
 

Contactpersoon

Maaike Niekel

Maaike Niekel

Researcher / MSc Human Movement Sciences VU Amsterdam