Center for People and Buildings

U bent hier: >>>>Hybride werken

Hybride werken

 

Hybride werken heeft zich razendsnel ontwikkeld tot een belangrijk onderwerp voor kantoorhoudende organisaties. Omdat er op dit terrein nog veel onduidelijkheden zijn, startte het CfPB in 2022 het collectieve onderzoeksprogramma ’Werk in Transitie’. Het programma is een vervolg op het onderzoek We Werken Thuis in 2020, waarin we de effecten van het thuiswerken onderzochten (zie onder). Gezamenlijk onderzoek en daarbij leren van elkaar voorkomt dat iedereen zelf het wiel gaat uitvinden en onnodig kosten maakt. ‘Werk in Transitie’ levert kennis voor het maken van de juiste strategische en tactische keuzes bij de implementatie van hybride werken. De iteratieve aanpak van het onderzoek geeft inzicht in de korte- en lange termijn effecten van ontwikkelingen op het gebied van organisatie, werkprocessen, werkomgeving, thuiswerken en de keuzes die mensen hierin maken.

Het onafhankelijk onderzoek Werk in Transitie (WiT) richt zich op aspecten als aantrekkelijk werkgeverschap, productiviteit, verbinding en identiteit, vitaliteit en het bieden van een goede werkomgeving bij de werkprocessen en hybride werken. De diversiteit aan deelnemende organisaties maakt het mogelijk om de verschillende onderwerpen vanuit meerdere perspectieven te belichten.

Ons reisdoel is een succesvolle implementatie van hybride werken bij elke deelnemende organisatie. Als reisgenoten trekken we samen op, delen we met elkaar en leren we van elkaar. We vinden het belangrijk om dit evidence based te doen. Bij het CfPB hebben we een goedgevulde rugzak met kennis uit het verleden, die we meenemen op de gezamenlijke reis naar de hybride toekomst.

Meer informatie over het collectieve onderzoeksprogramma is hier te vinden.