Center for People and Buildings

U bent hier: >>Vakbeurs Facilitair en Gebouwbeheer - Dag van d...

Vakbeurs Facilitair en Gebouwbeheer - Dag van de Werkplek

25 januari 2017 t/m 27 januari 2017, Jaarbeurs Utrecht

Op de openingsdag (25 januari) verzorgen we van 14.30 tot 16.00 uur - als onderdeel van 'de Dag van de Werkplek' - het themablok ‘Cognitief presteren op de werkplek’:

Het aandeel cognitief werk op kantoor is de afgelopen decennia sterk gestegen en gaat verder stijgen. Veel routinematig werk gaat vervangen worden door de kunstmatige intelligentie van computers. Denk bijvoorbeeld aan eenvoudige hypotheken die al door computers verkocht worden. Veel mensen zullen hun baan verliezen. Er ontstaan nieuwe banen die dit alles mogelijk moeten gaan maken. Niet alleen programmeurs, maar ook beleidsmakers, juristen, veiligheidsconsultants etc. Het werk dat overblijft wordt ingewikkelder. Dat zet druk op de zogenaamde 'cognitieve prestaties’, dat zijn menselijk prestaties waarbij een beroep gedaan wordt op denkkracht, combinatievermogen, herinnering, redeneercapaciteit ... . Wat kunnen (moeten) we doen op de werkplek om het cognitief presteren zo goed mogelijk te faciliteren?
 
In het themablok hebben we interactie met de deelnemers over de herkenbaarheid van het onderwerp, over oplossingsmogelijkheden en de acceptatie daarvan. Ook gaan we in op de beperkingen die er zijn. Atze Boerstra, Kasper Janssen en Wim Pullen bespreken elk een mogelijke oplossingsrichting en gaan daarover in gesprek met de deelnemers. Die oplossingsrichtingen zijn: een gezond binnenmilieu, de power nap (klinkt misschien ‘ver van mijn bed’ maar als we er aantoonbaar beter door gaan presteren komen de besloten slaapplekken er vast en zeker) en een slim ontworpen werkomgeving.

Verder hebben we gedurende de hele beurs een stand (L35) waar we u graag bijpraten over ons onderzoek.

De beurs vindt plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Via deze link kunt u zich voorregistreren. Het bezoek aan de beurs is gratis. In het kader van 'De Dag van de werkplek' vinden parallel aan de vakbeurs een groot aantal lezingen plaats. Hier treft u een overzicht.