Center for People and Buildings

U bent hier: >>>Effectieve implementatie van kantoorinnovatie

Effectieve implementatie van kantoorinnovatie

Maart 2007 | Evi de Bruyne

Effectieve implementatie van kantoorinnovatie

In 2007 is Evi de Bruyne, arbeids- en organisatiepsychologe, het CfPB komen versterken. Zij bracht onder andere kennis over implementatievraagstukken met zich mee. Als eerste opdracht heeft zij een literatuurstudie verricht naar de bestaande kennis over kantoorimplementatie.

De studie heeft najaar 2007 geresulteerd in het rapport "Effectieve implementatie van kantoorinnovatie". De studie begint met een algemeen theoretisch kader waarin drie topics worden belicht: verandering, implementatie en weerstand. Daarna wordt gericht ingegaan op de implementatie van kantoorinnovatie. De studie biedt vooral een overzicht van ideeën en modellen. Deze zullen de lezer steun en reflectie bieden bij het uitdenken van het eigen verandertraject. Het rapport biedt echter geen receptuur voor dé ideale aanpak. Daarvoor is het vraagstuk te complex, is iedere verandering weer anders, en zijn de gepresenteerde theorieën en aanpakken nog onvoldoende empirisch getoetst.

De studie is verre van een eindpunt. Het bespreken van de studie met veranderaars uit de praktijk en het aanleggen van een verzameling ´good practices´ zijn volgende stappen om onze kennis over het succesvol invoeren van kantoorinnovatie te vergroten.

Bestellen

Het rapport (112 pp.) is enkel verkrijgbaar als pdf. Het rapport kost 20 euro excl. 21% BTW. Studenten betalen 12 euro excl. BTW.

Ga naar het bestelformulier

THEMA'S

Proces

Bestellen

€ 20,- ex 21% BTW. Het rapport is enkel leverbaar als pdf. Bestel nu