Center for People and Buildings

U bent hier: >>>Het kantoor, van cellenkantoor naar flexplek

Het kantoor, van cellenkantoor naar flexplek

Juni 2018 | Wim Pullen

Op uitnodiging van hoofdredacteur Harm Tilman van het bekende tijdschrift De Architect schreef Wim Pullen een essay "Het kantoor, van traditioneel cellenkantoor naar flexplek". In het juni 2018 nummer zijn enkele pagina's ingeruimd voor een prikkelende boodschap op basis van de kennis die het CfPB ontwikkelde over gebruik en beleving van kantoren. Wat doen we op kantoor? En veranderen die patronen eigenlijk wel zo hard als vaak geroepen wordt? Hoe bijzonder is de marketing van kantoren en hun inrichting dat we ze gezond, empathisch, en zelfs 'barmhartig' noemen. Waarom is onze 'kantoortaal' zo vol met antropomorfismen?

Omdat een kantoor een plek is om te werken wordt aandacht ana functionele eisen en ontwerpoplossineg gegeven. Wat zijn de hardnekkige punten bij het gebruiken van een kantoor en die we ook keer op keer terug zien in al dan niet geslaagde ontwerpen?

Het artikel eindigt met een paar tips wat architecten kunnen bijdragen aan een positieve feedback van eindgebruikers over wat voor hen van belang is: een prettige werkomgeving.

THEMA'S

Conceptkeuze