Center for People and Buildings

U bent hier: >>>PROOF OF CONCEPT BIJ HET CBS; Evaluatie mock-up...

PROOF OF CONCEPT BIJ HET CBS; Evaluatie mock-up samenwerkingszone bij het Centraal Bureau voor de Statistiek Den Haag

Mei 2019 | Bartele Hoekstra, Sandra Brunia

PROOF OF CONCEPT BIJ HET CBS; Evaluatie mock-up samenwerkingszone bij het Centraal Bureau voor de Statistiek Den Haag

Samen met het CBS heeft het CfPB onderzoek gedaan naar de beleving en het gebruik van een mock-up van een samenwerkingszone.

Het Facilitair Bedrijf van het CBS ziet een toenemende groei van andere samenwerkingsvormen. De Agile werkwijze is er daar één van. Het doel van de mock up is om te kijken hoe het Agile werken bij het CBS in de toekomst het beste ondersteund kan worden met bijvoorbeeld deze samenwerkingszones. Het CfPB heeft het CBS bijgestaan met het verwerken en analyseren van de data afkomstig uit een enquête, interviews en sensoren. In totaal hebben 10 teams elk een week gebruik gemaakt van de mock-up.

De medewerkers van de Agile teams zijn positief over de samenwerkingszone. Het wordt gewaardeerd dat er serieus gekeken wordt naar wat wel en niet werkt om een goede samenwerking binnen de Agile teams te ondersteunen. De resultaten geven inzicht in een aantal  aandachtspunten die belangrijk zijn voor een goede ondersteuning van Agile werken in de samenwerkingszone. De aandachtspunten zijn samengebracht in een aantal aanbevelingen op het gebied van de fysieke werkomgeving, waaronder werk- en communicatieplekken, ICT en facilitair.

diverse opstellingen bij het CBS

THEMA'S

Conceptkeuze | Uitwerking | Evaluatie