Center for People and Buildings

U bent hier: >>>CfPB actief tijdens Design District 2015

CfPB actief tijdens Design District 2015

6 juli 2015

CfPB actief tijdens Design District 2015

‘Werkplekken die blij en productief maken!’ Dat was het thema van het CfPB tijdens de beurs Design District dat van 3 tot en met 5 juni jl. in Zaanstad werd gehouden. Design District, in Nederland het vakevenement voor interieurdesign, werd voor de dertiende maal georganiseerd en telde dit jaar ruim 5.500 bezoekers. Onder de bezoekers waren vooral interieurarchitecten, ontwerpers, facility managers, leveranciers van kantoormeubelen en studenten.

Een werkplek voor iedereen
Het CfPB verzorgde op de eerste dag vier presentaties die stuk voor stuk goed werden bezocht. Evi De Bruyne begon de dag en vertelde voor een volle zaal onder meer over het implementatieproces dat aan de orde is wanneer een organisatie naar een nieuwe kantooromgeving verhuist. Daarna spraken Anita Meijer en Fien Thoolen over communicatie en concentratie op de werkplek. In de middag ging Anca Gosselink in op de beleving van kantoren en hoe de productiviteit op de werkplek kan worden verbeterd. De laatste presentatie ging over de voorspelbare werkplek van een werknemer met autisme en werd verzorgd door Kwame Osei, die zijn afstudeerscriptie aan de Hogeschool Rotterdam over dit onderwerp schreef, en Fien Thoolen. Dat dit onderwerp leeft bleek wel uit de goede discussie na afloop van de presentatie.

Gedurende de beursdagen werd vanuit de eigen CfPB-stand onder andere het Werkplekspel gedemonstreerd. Door het spelen van dit spel worden kantoorgebruikers zich bewust van hun eigen en elkaars handelen in de werkomgeving. Veel bezoekers die werkzaam zijn op het gebied van de inrichting van de werkplek toonden hun interesse in het Werkplekspel. Meer informatie over het Werkplekspel is te lezen op: www.cfpb.nl/instrumenten/werkplekspel/werkplekspel

Verloting Werkplekspel en Werkplekwijzer
Bezoekers van de CfPB-stand konden hun visitekaartje in een glazen bokaal achterlaten. Daarmee meldden zij zich niet alleen aan voor de CfPB Nieuwsbrief, maar maakten zij door verloting ook kans op een gratis Werkplekspel.

De verloting is niet onder toezicht van een notaris maar wel strikt eerlijk verricht in Excel met de random nummertrekformule =randbetween(A;B)

De winnaars zijn:

  • Hans Schippers van Furniture Link wint het Werkplekspel;
  • Sandra Schultze (Office & More), Anneke van Ommen (Heatfun) en Judith Leijten (gemeente Oud-Beijerland) wonnen een exemplaar van de Werkplekwijzer.