Center for People and Buildings

U bent hier: >>>CfPB helpt VU-studenten met onderzoek werkomgev...

CfPB helpt VU-studenten met onderzoek werkomgeving kindcentra

26 juli 2023

CfPB helpt VU-studenten met onderzoek werkomgeving kindcentra

Studenten van de Vrije Universiteit (VU) Amsterdam hebben onder begeleiding van CfPB-onderzoekers Mathilda du Preez en Dennis La Brijn onderzoek gedaan naar de werkomgeving in integrale kindcentra (IKC’s). Al jaren werkt CfPB samen met de VU om studenten ondersteuning in het onderzoeksveld te bieden. Jaarlijks levert het werk van deze onderzoekers in de dop interessante resultaten op.

Studenten van de opleiding Bestuurs- en Organisatiewetenschappen aan de VU kregen van docent Sytze Kingma de opdracht zich te verdiepen in de verschillende aspecten waar werknemers van kindcentra mee te maken hebben. Met nuttige observaties en gesprekken met leerkrachten en schoolleiders brachten de VU-studenten positieve en negatieve aspecten van deze leer- en werkomgevingen in kaart. De resultaten van het studentenonderzoek werden onlangs gepubliceerd in vaktijdschrift Schooldomein.

Bij het uitvoeren van de onderzoeksopdracht kregen de VU-studenten begeleiding van onder meer CfPB-onderzoekers Mathilda du Preez en Dennis La Brijn. Volgens Dennis kwamen in de onderzoeken van de studenten herkenbare aspecten naar voren. “Zo zagen we dit jaar dat leerkrachten aanlopen tegen de openheid van hun werkomgeving. De openheid is weliswaar goed voor het leertraject van het kind, maar blijkt lastig voor docenten wanneer zij geconcentreerd werk willen uitvoeren.”

Bekijk hier het door Sibo Arbeek geschreven artikel in Schooldomein.

Wil je meer informatie over de samenwerking tussen CfPB en VU, neem dan contact op met Mathilda du Preez of Dennis La Brijn.

Contactpersoon

Dennis La Brijn

Dennis La Brijn

Researcher /MA Geschiedenis