Center for People and Buildings

U bent hier: >>>CfPB Lanceert PACT model

CfPB Lanceert PACT model

24 juni 2010

CfPB Lanceert PACT model

Op dinsdag 15 juni heeft het CfPB het vernieuwde rekenmodel PACT met succes gelanceerd. Geïnteresseerden van vijftien verschillende organisaties woonden de informatiebijeenkomst bij. Tijdens de geanimeerde bijeenkomst is ingegaan op de mogelijkheden van het instrument, de werking van het model en hoe en wanneer het instrument bij een organisatie ingezet kan worden. Tevens zijn er enkele verdiepende vragen besproken.

Het afgelopen anderhalf jaar is het rekenmodel PACT ontwikkeld tot een professioneel en generiek in te zetten rekenmodel. PACT biedt ondersteuning bij:

  • het inzichtelijk maken van de consequenties van keuzes in huisvestingsvraagstukken,
  • de activiteiten en de benodigde plekken in de werkomgeving van de organisatie
  • en in de te nemen fysieke en organisatorische beslissingen bij de ontwikkeling van een huisvestingsconcept.

PACT helpt de keuzes te expliciteren en een gemeenschappelijke visie te ontwikkelen. Het is dan ook niet enkel een generator van aantallen en soorten plekken en hun bijbehorende oppervlakten, maar vooral een bewustwordingsinstrument.

Principewerking van het instrument

Het CfPB heeft de ambitie om PACT bij verschillende organisaties in te zetten en op deze wijze het model verder te ontwikkelen. Tevens wil het CfPB nader inzicht krijgen in de afwegingen die gemaakt worden in keuzes en besluitvorming, als ook in de betekenis van die keuzes voor de werkomgeving en de medewerkers van de organisatie.

Bij voldoende interesse zal het CfPB na de zomer een oefenmiddag organiseren, waarin deelnemers kennis kunnen maken met het rekenmodel PACT. De datum van deze middag is nog niet bekend.

Klik hier voor de PowerPoint van de informatiebijeenkomst