Center for People and Buildings

U bent hier: >>>CfPB zoekt twee junior onderzoekers

CfPB zoekt twee junior onderzoekers

17 januari 2022

CfPB zoekt twee junior onderzoekers

Onderzoekers bij het Center for People and Buildings

Ben je benieuwd hoe de effecten van thuiswerken en hybride werken invloed hebben op mensen, hun werk en werkomgeving en wil je meedenken over hoe de toekomst van de werkomgeving er uit ziet? Wil je bijdragen aan de kennisontwikkeling voor een passende werkomgeving bij zeer uiteenlopende werkprocessen en organisaties? Wil je meedoen om het onderzoek naar effectieve samenwerking tussen de disciplines vastgoed, facilitair management, ICT, HR en de organisatie een impuls te geven? Ben je nieuwsgierig naar, maar ook kritisch op wat kunstmatige intelligentie gaat betekenen in de werkomgeving en voor de gebruikers daarvan? En vind je het leuk om je kennis te delen met anderen en zo ook nieuwe kennis te maken? Word dan onze nieuwe collega!

Wij zoeken twee nieuwe junior collega’s die samen met andere hoogopgeleide professionals werken aan een goede werkomgeving voor iedereen. We laten ons leiden door een kennisagenda en door de mogelijkheid om in de praktijk gegevens te verzamelen. We hebben aandacht voor verandering, voor wat constant blijft en we verliezen de actualiteit niet uit het oog.

Onderzoek doe je niet alleen achter een bureau maar juist in en met organisaties om betrouwbare en praktisch toepasbare wetenschappelijke kennis te ontwikkelen. Tijdens je werk kun je je eigen kennis verbreden, verdiepen en overdragen. Het onderzoek vindt plaats in casestudies of meerjarige onderzoeksprogramma’s met overkoepelende thema’s. We delen kennis door actief met mensen in gesprek te gaan, thematische sessies (seminars en webinars) te organiseren, artikelen te publiceren en blogs te schrijven voor onze website en sociale media.

Wie zoeken we?

Jij bent nieuwsgierig naar nieuwe ontwikkelingen, hebt een analytische geest en reflecterend vermogen. Je vindt het leuk om te delen wat je weet en om kennis praktisch toepasbaar te maken. Je ontwikkelt kennis op basis van de meest actuele literatuur en onderzoekt samen met diverse organisaties waar we mogen meekijken. Je bent een deskundige en geïnformeerde gesprekspartner voor organisaties. Iemand die goed kan luisteren, kritische vragen stelt en een verantwoord onderzoeksplan opzet.

Bij de uitvoering van onderzoek hou je de toepasbaarheid van uitkomsten in het oog. Je deelt je kennis niet alleen bij organisaties waar je onderzoek doet. Juist de vertaling naar generieke themasessies en publicaties voor het werkveld vind je ook aantrekkelijk. Je vindt het leuk om jezelf te ontwikkelen als ondernemend onderzoeker. Wil je weten welke projecten en onderzoeksthema’s we hebben? Kijk dan op onze website: www.cfpb.nl

Profiel

We zoeken twee junior onderzoekers.

Je hebt aantoonbare interesse in organisaties, werkprocessen en de wijze waarop ICT, facilitair en human resourcemanagement samen de werkprocessen kunnen ondersteunen. Andere kenmerken van jou zijn:

  • Affiniteit met thema’s op het gebied van organisatie, (kantoor)huisvesting en de gebruikers
  • Relevante afgeronde wetenschappelijke studie
  • Interesse in het ontwikkelen van interactieve onderzoekstechnieken, dataverzameling en -analyse
  • Goede communicatieve vaardigheden
  • Een meer dan gemiddelde beheersing van SPSS en Excel is een pré.
  • Maximaal 4 jaar relevante ervaring.

We zoeken collega’s die 32 tot 40 uur per week willen werken.

Wie zijn wij?

Misschien ken je ons al, bijvoorbeeld van ons onderzoek “We werken thuis“?  Ook dat onderzoek gaat over onze ambitie: “Een goede werkomgeving voor iedereen”, dat is waar we door het uitdragen van bestaande en het maken van nieuwe kennis aan willen bijdragen. Omdat mensen een aanzienlijk deel van hun (werk)tijd in gebouwen doorbrengen, kiezen steeds meer werkgevers er voor om gebouwen handig, prettig en efficiënt in te richten. Wij streven ernaar dat onze kennis organisaties stimuleert om passende keuzes voor hun huisvesting en werkomgeving te maken.

Het Center for People and Buildings (CfPB) is een kenniscentrum gericht op het ontwikkelen en delen van kennis. Wij doen onafhankelijk onderzoek naar veranderingen, het gebruik en de beleving van (werk)omgevingen. We zijn kritisch of alle ontwikkelingen goede ontwikkelingen zijn, en gaan graag het gesprek daarover aan. Het CfPB bevordert multidisciplinaire samenwerking en vormt een brug tussen wetenschap en praktijk door goede publicaties en interessante presentaties. Niet zomaar verhalen, maar evidence based.

Wat bieden wij?

Wij bieden een informele en inspirerende werkkring. Je collega’s zijn hoogopgeleide professionals met een uiteenlopende studie-achtergrond en werkervaring. Kenmerken van ons team zijn enthousiasme, betrokkenheid en plezier in het werk. Je krijgt een passend salaris met goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals 33 vakantiedagen per jaar bij een voltijdse aanstelling.

Informatie

Heb je interesse voor deze functie, stuur dan je motivatie met CV naar Jacqueline Schlangen via info@cfpb.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Anca Gosselink (06-51 13 21 59).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

 

 

Stichting Kenniscentrum Center for People and Buildings

Info@CfPB.nl

www.CfPB.nl

 

 

Contactpersoon

Katinka Ham-Meisner

Katinka Ham-Meisner

Research assistent