Center for People and Buildings

U bent hier: >>>Even voorstellen

Even voorstellen

11 januari 2019

Drie nieuwe CfPB medewerkers stellen zich voor

Laura

Mijn naam is Laura van Houwelingen en ik ben begin december bij het Center for People and Buildings begonnen als junior onderzoeker. Ik ben 23 jaar en geboren in Gorinchem. Daar ben ik nog actief bij Rabobank Alblasserwaard Vijfheerenlanden als voorzitter van de jongerenraad. Sinds een aantal maanden woon ik samen met mijn vriend Mathijs in Rotterdam. Ik krijg energie van sporten, koken, reizen en sociale contacten.

De afgelopen vier jaar studeerde ik aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Na mijn bachelor Sociologie heb ik me tijdens mijn master gespecialiseerd op het gebied van migratie en diversiteit. Tijdens mijn studie heb ik geleerd maatschappelijke vraagstukken te verklaren. Daarnaast heb ik de invloed van deze maatschappelijke veranderingen op het gedrag van de mens bestudeerd. Mijn achtergrond komt goed van pas bij CfPB, waar het gedrag van de mens ook centraal staat en gekeken wordt naar veranderingen in de (werk)omgeving van de mens.

Tijdens mijn studie heb ik ervaring opgedaan met wetenschappelijk onderzoek. Ik heb stage gelopen bij de Erasmus Universiteit bij een onderzoek naar voortijdig schoolverlaters, migranten zonder verblijfsrecht gesproken voor Amnesty International en onderzoek gedaan naar 21st century skills op basisscholen in Rotterdam-Zuid. Ik ben tijdens deze periode gegroeid als kwalitatief en kwantitatief onderzoeker, omdat ik heb gewerkt met verschillende methoden.

Ik heb gekozen om bij het CfPB te gaan werken, omdat ik mezelf verder wil ontwikkelen als onderzoeker en meer wil leren over huisvesting.

Mijn eerste werkzaamheden zijn Belevingsonderzoeken en Bezettingsgraadmetingen in gebouwen. Met Lianne en Jessica word ik betrokken bij bijeenbrengen van de inzichten die het CfPB naar aanleiding van twee jaar CfPB Kennisagenda (2017-2018) opdeed.

Lianne

Mijn naam is Lianne Schoot en ik ben in januari begonnen als junior onderzoeker bij Center for People and Buildings. Ik ben 24 jaar en ik woon samen met vriend Wouter in Leiden, waar ik tot voor kort heb gestudeerd aan de Universiteit. In mijn vrije tijd zing ik bij diverse klassieke koren, ga ik graag uit eten en vind ik het leuk om door steden te wandelen.

Ik heb een bachelor Psychologie voltooid en daarna een masteropleiding Methoden en Technieken voor Psychologie gedaan. Bij deze masteropleiding stond het doen van onderzoek binnen het vakgebied van Psychologie centraal. Tijdens deze masteropleiding en heb ik mijzelf dan ook verdiept in diverse moderne onderzoekstechnieken zoals K-means clustering, factoranalyse en classificatiebomen.

Ik heb een masterstage gelopen bij Antes Groep als Junior Data Scientist. Daar deed ik onderzoek naar de Outcome Questionnaire 48. Dat is een vragenlijst waarmee lichamelijke klachten en algemeen functioneren bij volwassenen worden gemeten. Hiervoor heb ik nieuwe interpretatieschalen ontwikkeld met behulp van principale-componentenanalyse. Hierna heb ik mijn masterscriptie geschreven aan de universiteit over de vergelijking van twee classificatieboomtechnieken.

Met mijn enthousiasme voor het doen van onderzoek ben ik blij dat ik bij CfPB mijzelf professioneel verder mag ontwikkelen als onderzoeker! Wat mij het meest aanspreekt in de werkwijze van CfPB is dat de onderzoeksresultaten direct toe te passen zijn in de praktijk.

Ik ga met collega’s Bartele en Wim werken aan het onderzoek Prestatieverbetering door uw kantoor. Verder zal ik de komende periode met Laura en Jessica de balans opmaken van twee jaar Kennisagenda. Daarover zult u binnenkort meer horen. Het plan is om in juni 2019 daarover een paar publicaties het daglicht te laten zien. Misschien ontmoet ik u al in de aanloop daarheen!

Jessica

Ik ben Jessica Palmer en sinds oktober versterk ik het team als onderzoeker bij Center for People and Buildings.

Vanuit mijn gecombineerde achtergrond als wetenschapper, laboratoriummanager en kleinschalig commercieel ondernemer hoop ik een nieuw perspectief toe te voegen aan het kenniscentrum. Dit jaar gaan mijn collega's Laura, Lianne en ik onze krachten bundelen om een synthese te maken van twee jaar onderzoek bij het Center, een klus bij uitstek om een frisse kijk te brengen op hoe het onderzoeksgebied evolueert!

Een stukje achtergrond: vorig jaar behaalde ik een doctoraat in de archeologie aan de universiteit Leiden, waar ik ook laboratorium manager en docent-assistent was in het osteoarcheologisch labo, en het stabiele isotopenlabo runde. Verder terug in de tijd behaalde ik een master of arts in de archeologie, een propedeuse journalistiek en een master of science in de osteoarcheologie. Door deze voorgeschiedenis ontwikkelde ik mijn passie voor wetenschappelijk onderzoek en specialiseerde ik in onderzoeksmethodologie en data-analyse voor de sociale wetenschappen. Intussen ben ik binnen het Center betrokken in een gevarieerde reeks cases, zoals gebruiksevaluatie van rijkskantoor de Knoop in Utrecht en de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed in Amersfoort.

Ik woon in Valkenburg (de kleine Zuid-Hollandse variant). Naast mijn wetenschappelijke loopbaan zie ik ook mijn vrije tijd graag goed gevuld. Ik hou van een gezonde mix van fysieke en mentale activiteit, en vul mijn weekenden met klimmen, lezen, fietsen, gewichtheffen en muziek maken.