Center for People and Buildings

U bent hier: >>>Gemeente Veenendaal spint garen bij het Werkple...

Gemeente Veenendaal spint garen bij het Werkplekspel

16 maart 2011

Gemeente Veenendaal spint garen bij het Werkplekspel

Een van de organisaties die de laatste tijd intensief met het Werkplekspel aan de slag is gegaan is de gemeente Veenendaal. Bij de gemeente is men volop bezig met de uitbreiding van het gebouw met een nieuwe vleugel waar men zeer binnenkort op een flexibele manier zal gaan werken. In het hele gebouw zal men daarnaast ook clean desk gaan toepassen. Om de medewerkers te laten kennismaken met het nieuwe gebouw(deel), clean desk en het delen van plekken worden ze op verschillende manieren betrokken en geïnformeerd over de nieuwe huisvesting. Er worden excursies georganiseerd, voorstellingen en workshops gehouden en ook het Werkplekspel gespeeld.

Nieuwe werkomgeving vraagt om nieuwe kennis, normen en gedrag

Door het organiseren van verschillende rondes van workshops krijgen alle medewerkers van de gemeente de kans om deel te nemen. In groepjes van vier tot zes personen bespreekt men een heleboel situaties die in het nieuwe kantoor zouden kunnen voorkomen. De eerste reacties zijn doorgaans enthousiast. Naarmate het eind van de bouwwerkzaamheden in zicht is en de nieuwe manier van werken dichterbij komt wordt men zo meer en meer bewust van de nieuwe kennis, normen en gedrag die daarbij van pas zullen komen.

Diverse andere organisaties speelden eerder al met plezier het Werkplekspel: Gemeente Rotterdam, Vlaamse Gemeenschapscommissie, TNT Post, DSM, IB-groep, Ministerie van LNV en vele anderen.

Meer informatie over het Werkplekspel