Center for People and Buildings

U bent hier: >>>Gemeenten optimistisch over slaagkans HNW

Gemeenten optimistisch over slaagkans HNW

15 november 2012

Gemeenten optimistisch over slaagkans HNW

Heeft u het seminar ‘Het Nieuwe Werken versus De Ambtenaar’ gemist en is het wel een onderwerp dat u interesseert? Klik dan hier voor het verslag.

Circa 50 aanwezigen lieten zich afgelopen maandag – in het kader van de week van Het Nieuwe Werken -  informeren over de adoptie van HNW binnen de gemeentelijke organisatie. Het seminar werd verzorgt door de gemeenten Amsterdam, Rotterdam, Heusden en het CfPB.

Teneur positief

De teneur van de bijeenkomst was positief. HNW is een kans voor gemeenten en is goed voor de burger. Met name Heusden heeft hierin al grote stappen gezet. Er zijn nog wel wat aandachtspunten: vliegen gemeenten HNW niet teveel aan langs de as van de huisvesting? Past HNW nou wel zo goed bij elke ambtenaar? Hoe ga je om met identiteit? Onderzoek naar innovatieve werkomgevingen biedt een genuanceerd beeld van voor- maar ook nadelen. En implementatie vraagt veel zorg. Desalniettemin verwachten de meeste aanwezigen dat invoering van HNW bij hun gemeente een succes gaat worden.  

In lijn met het vraagstuk van het seminar wil het CfPB (i.s.m. gemeente Rotterdam) een onderzoek starten naar HNW-interventies die werken, met oog voor de cultuur- en taakelementen van de gemeentelijke organisatie. We zijn op zoek naar meer (grotere) gemeenten die zouden willen deelnemen.