Center for People and Buildings

U bent hier: >>>International Training Workplace Game

International Training Workplace Game

31 maart 2014

International Training Workplace Game

In de zomer van 2013 werd een eerste oefening gedaan met het Werkplekspel in Frankrijk. Bij Haworth, wereldwijd leverancier van kantoorinrichting kwam een groot aantal mensen bijeen om kennis te maken met het spel. Het werd een succes. Dat blijkt ook uit de reactie van Marion Toison, Ideation Workplace Strategy Manager – Haworth France. Zij schrijft ons:

Getest en goedgekeurd

« Comment bien vivre ensemble dans nos espaces de travail flexibles et en apprécier tout le potentiel ? Nous avons testé et approuvé le ‘Workplace Game’ développé par le CfPB et animé par HR&D*: une façon ludique de réfléchir collectivement à nos comportements, de faire évoluer notre charte de vie et certains aménagements.

Forts de cette expérience concluante, nous travaillons en partenariat avec le CfPB pour déployer le Workplace Game chez nos clients en France et à l'international. Cet outil d'accompagnement du changement et d'amélioration continue trouve naturellement sa place dans nos activités de recherche et d'accompagnement des entreprises dans leurs aménagements actuels et à venir . »

(vertaling: “Hoe werken we goed samen in onze flex-kantoren en waarderen we er ten volle alle mogelijkheden van? Wij hebben het Werkplekspel, ontwikkeld door het CfPB en begeleid door HR&D*, getest en goedgekeurd: een leuke manier om samen na te denken gedrag, afspraken en bepaalde werkomgevingen. Op basis van deze succesvolle ervaring, werken we nu samen met de CfPB om het Werkplekspel in te zetten bij onze klanten in Frankrijk en internationaal. Het spel, gericht op verandering en continue verbetering, vindt op een natuurlijke manier zijn plaats tussen onze onderzoeksactiviteiten en begeleidingstrajecten bij organisaties in hun huidige en toekomstige huisvestingsontwikkelingen”).

*HR&D is de associate partner van het CfPB in Frankrijk

   

Foto’s Philippe Rucker, Haworth

Ook in Azië en USA

Het succes kreeg een vervolg. Inmiddels is een versie van het spel gespeeld in de Asia Pacific regio van Haworth en heeft de Amerikaanse moederorganisatie kennis genomen van het spel. Dit heeft ertoe geleid dat medewerkers van Haworth (van zes nationaliteiten) binnenkort een training zullen ontvangen om Licensed Workplace Game Facilitator te worden. Na afloop krijgen ze een diploma en worden ze lid van een exclusieve kring van gediplomeerde trainers. De training vindt begin april plaats in Berlijn.

Daar zal ook van 4-6 juni tijdens EFMC 2014 (European Facility Management Conference) het Werkplekspel worden gespeeld. Congresdeelnemers maken dan kennis met het spel en de mogelijkheden tot training.

Heeft de cultuur invloed op het spelen van het Werkplekspel?

Deze internationalisering van het Werkplekspel geeft meer inzicht in de omgang met elkaar en de werkomgeving vanuit verschillende culturele perspectieven. Zijn de normen en waarden in Mexico anders dan in Denemarken? Kun gedrag en samenwerking op kantoor goed bespreekbaar maken als je dat vanuit je eigen cultuur niet zo gewend bent? Ons staat een boeiend leertraject te wachten. We houden u op de hoogte.