Center for People and Buildings

U bent hier: >>>Kwame Osei wint scriptieprijs FGB Facility Group

Kwame Osei wint scriptieprijs FGB Facility Group

13 juli 2015

Kwame Osei wint scriptieprijs FGB Facility Group

Op donderdag 9 juli won Kwame Osei de FGB-scriptieprijs met zijn scriptie ‘De voorspelbare werkplek van een werknemer met autisme’. Voor de afronding van zijn studie Facility Management aan de Hogeschool Rotterdam deed Kwame bij het Center for People and Buildings onderzoek naar de werkplek voor mensen met een vorm van autisme. Naast Kwame staat Richard Bruins, directeur van FGB Facility Group.

Dr. ir.  Iris Bakker, auteur van onder andere het boek ‘Zorg voor mens en omgeving, het Zintuig als Maatstaf’ schreef over de scriptie van Kwame Osei: “Met veel plezier heb ik het verslag gelezen. Het is een pittig onderwerp en ik vind het dapper hoe Kwame Osei aan de slag is gegaan. Heel gestructureerd, duidelijke taal en goed geschreven.  Je zou autisme ook vanuit de twaalf zintuigen kunnen benaderen, en het is van belang om de mens met autisme maximaal te helpen met structuur en duidelijkheid, waarbij wél gezocht wordt naar een harmonische omgeving op basis van die twaalf zintuigen. Dit laatste is mijn grote zorg. Prikkelarme omgevingen gaan wat mij betreft samen met een liefdeloze omgeving.”

Kwame Osei heeft inmiddels, samen met Fien Thoolen van het CfPB – die Kwame tijdens zijn onderzoek heeft begeleid – op de beurs Design District een presentatie over zijn scriptieonderwerp gegeven.