Center for People and Buildings

U bent hier: >>>Petsekletser brengt je in beweging

Petsekletser brengt je in beweging

17 april 2014

Petsekletser brengt je in beweging

“Een zittend leven duurt niet lang”
(NRC, 7 september 2013)

“Veel zitten slecht voor de gezondheid”
(NU.nl, 30 maart 2012)

U kunt het niet gemist hebben, want de kranten stonden er vol van: er wordt te veel gezeten en dat is niet goed voor de gezondheid.

En veel zitten is precies wat de meeste kantoormedewerkers doen. Afgelopen maanden heeft
Astrid Heijnen een product ontworpen om kantoorgebruikers meer in beweging te krijgen: de Petsekletser. In de gang naar het toilet, of al wachtend voor het kopieerapparaat wordt de kantoorgebruiker uitgedaagd om een lekkere klap te geven tegen een van de ballen die aan de Petsekletser hangen. Door de beweging van de arm boven het hoofd worden de wervels in de bovenrug losgemaakt, een goede bewegingen voor mensen die veel achter de computer zitten.

Kantoorgebruikers willen geen werktijd verspillen aan bewegen, het werk gaat voor. Daarom heeft Astrid onderzocht op welke momenten kantoorgebruikers al afgeleid zijn van het werk en dus wel even kunnen bewegen. Dit vormde het uitgangspunt van de  Petsekletser: het kost geen extra tijd, maar vergt wel een extra inspanning.

Op 15 mei 15:30 uur presenteert Astrid de Petsekletser in de Van der Grintenzaal bij de faculteit Industrieel Ontwerpen, aan de Landberstraat 15 in Delft. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.