Center for People and Buildings

U bent hier: >>>Programma lustrumsymposium bekend

Programma lustrumsymposium bekend

4 augustus 2016

Programma lustrumsymposium bekend

Onderzoeksresultaten op een rij

Je bent een kennisinstituut en bestaat 15 jaar. Een goed moment om eens op een rij te zetten wat dat zoal aan kennis heeft opgeleverd, en welke nieuwe vragen om een antwoord schreeuwen. En om dat dan te delen met je vaste volgers en anderen met belangstelling voor het kennisveld van mens, werk en werkomgeving. Dat thema staat 1 november dan ook centraal op ons lustrumsymposium. Wat weten we inmiddels over vragen als: Werken medewerkers prettiger, beter en meer samen in de innovatieve werkomgeving? Hoe zit het met de productiviteit? Wat is de toegevoegde waarde van anders werken voor de organisatie? Wat is belangrijk bij het vormgeven van de nieuwe werkomgeving? Waarom vallen de resultaten geregeld tegen? Zo is werkplekwisselen bijvoorbeeld bepaald geen vanzelfsprekendheid. Is daar iets aan te doen? Wat zijn de kennisthema’s voor de komende jaren?

Cultuur en gedrag: struikelblok of hefboom?

Daarnaast zoomen we in op de cultuur- en gedragskant van werkplekinnovatie. Niet zelden een struikelblok als wordt overgestapt op een nieuwe werkomgeving. We zijn erg blij dat Ruurd Baane, auteur van "Het Nieuwe Werken ontrafeld" en HR-specialist, ons meer over deze dikwijls moeilijk grijpbare kant van werkplekinnovatie komt vertellen. Hij zal onder meer putten uit onderzoek voor de waterschappen, waarbij de vraag centraal stond "hoe je doorbraken kunt realiseren op het gebied van cultuur, leiderschap en gedrag om daarmee HNW naar een hoger plan te tillen".

Kennisagenda

Experts geven hun kijk op de werkomgeving van de toekomst. Wat voor chocola maken zij van al die onderzoeksresultaten? Wim Pullen vertelt wat volgens hem de onderzoeksvragen voor de komende jaren zijn.

Meer informatie

Klik hier voor meer informatie over het programma en om u in te schrijven.