Center for People and Buildings

U bent hier: >>>SIG uit Genève wint nationale innovatieprijs vo...

SIG uit Genève wint nationale innovatieprijs voor invoeren HNW

30 november 2015

SIG uit Genève wint nationale innovatieprijs voor invoeren HNW

Projekt EquiLibre van SIG (Services Industriels de Genève) is afgelopen week uitgeroepen tot meest innovatieve project van Zwitserland in de categorie Human Resources Management in de publieke sector. SIG levert publieke diensten op het gebied van energie, water, energie en telecom. Equilibre is het eerste (of een van de eerste) HNW-initiatieven in Zwitserland. Het CfPB leverde met begeleiding en onderzoek een belangrijke bijdrage aan de totstandkoming van het project.   

Christian Brunier, Algemeen Directeur van SIG: "Deze prijs is een mooi teken van erkenning voor SIG en haar EquiLibre project. Het moedigt ons aan om voort te gaan op de ingeslagen weg om onszelf te positioneren als aantrekkelijk en concurrerend bedrijf met een nieuwe werkcultuur"

Rol CfPB

SIG benaderde het CfPB in 2012 met de vraag of we hen konden begeleiden op weg naar een innovatieve werkomgeving gebaseerd op de principes van het nieuwe werken. We hielpen hen eerst bij het verkennen van het voor Zwitserland nieuwe werk(plek)concept. Hiervoor verzorgden we aan aantal lezingen en begeleiden we hen bij een aantal werkbezoeken bij DCMR, ministerie van Economische Zaken en ministerie van Binnenlandse Zaken, Microsoft, belastingdienst The Outlook en Acapella, waterschap Hollandse Delta, conferentiecentrum de Wereld, Eneco en Universiteit Wageningen. Zwitsers gaan niet over een nacht ijs. Hierna hielpen we hen bij het vaststellen van de werkplekkenmix, de implementatie en de evaluatie van het nieuwe concept.     

Aardig detail: SIG is eigenaar van de beeldbepalende fontein van Genève en onderhoud deze.

Contactpersoon

Wim Pullen

Wim Pullen

CEO (retired Oct 1 2021│Msc, Geodesy