Center for People and Buildings

U bent hier: >>>Terugblik najaarscursus 'Huisvestingsmanagement...

Terugblik najaarscursus 'Huisvestingsmanagement'

17 december 2014

Terugblik najaarscursus 'Huisvestingsmanagement'

In september startte de eerste cursus ‘Verbeter uw huisvestingsmanagement voor de toekomst’ bij het CfPB. Vanaf oktober werden twee specifiek samengestelde in company-cursussen ‘Huisvestingsmanagement’ gegeven bij de TU Eindhoven en bij ABN AMRO in Amsterdam. In het najaar werden zodoende in een paar varianten intensieve cursusdagen georganiseerd waarin naast kennisoverdracht veel ruimte was voor praktijkopdrachten en het bespreken van eigen cases. Aan de drie cursussen deden 25 cursisten mee. Alle cursisten kregen na afloop het CfPB-certificaat voor het volgen van de cursus.

Bewustwording

Tijdens de cursussen werd onder andere veel aandacht gegeven aan de processen die horen bij het kiezen en nader uitwerken van een huisvestingsconcept. Het formuleren van de aanleiding en het doel van een (her)huisvestingstraject bracht een beter bewustzijn van de problematiek met zich mee. Bij de in company-cursussen, waar de deelnemers een gezamenlijke verantwoordelijkheid hadden, leidde dat tot intensieve discussies met veelal een uitkristallisering van het probleem als resultaat.

Rondleiding bij Microsoft en The Outlook

De intensieve zesdaagse cursus met open inschrijving kende onder andere een bezoek aan het Akoestieklab in Eindhoven en rondleidingen bij Microsoft en The Outlook op Schiphol. In het bijzonder werd bij het bezoek aan het douanekantoor The Outlook de implementatie van de nieuwe huisvesting aan de orde gesteld. Zodoende werd tijdens deze bezoeken theorie gekoppeld aan een praktische uitleg danwel bezichtiging.

Gesprekspartner

De cursussen zijn sterk interactief van aard. In groepjes van twee of drie personen worden opdrachten verstrekt. Het samen werken aan de opdrachten en de onderlinge afstemming maken processen en problemen inzichtelijk. De cursisten merkten onder andere op dat de cursus hen niet alleen meer kennis en inzicht bracht, maar ook dat de ontstane bewustwording hen tot een betere gesprekspartner maakt bij toekomstige interne en externe besprekingen over (nieuw) huisvestingsbeleid.

Start nieuwe cursus in voorjaar 2015

In het voorjaar van 2015 start een nieuwe reeks van de cursus ‘Verbeter uw huisvestingsmanagement voor de toekomst’. Binnenkort kunt u op deze site meer informatie hierover vinden.