Center for People and Buildings

U bent hier: >>>Vrolijke vrijdag

Vrolijke vrijdag

15 november 2019

Vrolijke vrijdag

Aandacht voor elkaar

De afsluiter van de week van de Werkstress/ Werkplezier is Vrolijke Vrijdag. Een moment om collega’s complimenten te geven en te lachen met elkaar. Maar is de vrijdag hiervoor de beste dag? Uiteraard is vrolijk de week afsluiten een goed idee, lachen en complimenten geven hoeft niet te wachten tot het eind van de week.  

Want vrijdag kan niet alleen vrolijk genoemd worden. Voor veel mensen is het ook Vrije Vrijdag. Een dag dat veel parttimers niet aanwezig zijn op kantoor en helemaal niet met werk bezig zijn. Het team is die dag vaak niet compleet om de successen te delen. Bovendien lopen de mensen met de vrije dag dan alle complimenten mis…..Voor diegenen die wel op kantoor komen is Vrolijke Vrijdag ook vaak Vredige Vrijdag. Een dag om toe te komen aan taken waar je de rest van de week niet altijd tijd voor hebt door vergaderingen. En een dag waarop veel mensen die werken in een kantooromgeving met flexibele werkplekken altijd een passende keuze hebben voor de gewenste werkplek. Bezettingsgraadmetingen in vrijwel alle kantoren laten zien dat de vrijdag inderdaad Vredig verloopt.

Vredige vrijdag

Voor mij persoonlijk is de vrijdag inderdaad de Vredige Vrijdag. Een dag waar ik vaak op kantoor te vinden ben. En de collega’s die die dag werken ook. Er zijn die dag weinig afspraken buiten de deur en het geeft ons dus de kans om met elkaar informatie te delen en eens rustig door te spreken wat er gedurende de week in het werk is gebeurd. Wat dat betreft is Vrolijke Vrijdag voor ons als Center for People and Buildings dus een ideale dag om de successen van de week eens te bespreken.

Complimentje: kost zo weinig, doet zoveel

En de complimenten op vrijdag….wij Nederlanders zijn daar niet altijd even goed in. Op de school van mijn kinderen hanteren ze dit principe wel. Met een complimentenketting: per week mogen twee kinderen de complimentenketting dragen op vrijdag en ontvangen zij van iedereen uit de klas een compliment. Maar of iedereen er nu op zit te wachten om op vrijdag een ketting te dragen op het werk…. Misschien moeten we deze complimenten dus maar niet opsparen tot het eind van de week, maar ze gewoon geven wanneer de situatie zich voordoet!