Center for People and Buildings

U bent hier: >>>Winnaar Werkplekspel bevindt zich in goed gezel...

Winnaar Werkplekspel bevindt zich in goed gezelschap

13 juli 2015

Winnaar Werkplekspel bevindt zich in goed gezelschap

Tijdens de vakbeurs Design District werd een werkplekspel verloot. Winnaar is Hans Schippers. Hij schrijft ons:

“Wat leuk om het werkplekspel te winnen!

De laatste jaren gaat mijn bijzondere interesse uit naar de veranderende ‘nieuwe’ werkomgeving bij bedrijven en mensen. Beter bekend als ‘Het nieuwe werken’. Bij Furniture Link noemen we dit “Be Flexible”! De wereld verandert en dus moet ook de werkomgeving en de wijze van werken mee veranderen. Dit betekent – werken waar en wanneer je wilt, flexibel zijn. Bedrijven weten vaak niet wat dit voor hen betekent. Hoe moeten we dit aanpakken, hoe moeten we onze mensen informeren? De focus van moderne kantoren zal de komende jaren steeds meer komen te liggen op het flexibel inrichten van werk en werkomgeving. Mensen zullen hierbij steeds meer streven naar hun perfecte ‘work life balance’."

Hans is stellig overtuigd van de noodzaak voor organisaties en werknemers om flexibel te zijn. Hij bevindt zich in goed gezelschap. De International Labor Organisation (ILO) bracht in mei het rapport “The Changing Nature of Jobs” uit. Arbeidsrelaties worden minder zeker. Wereldwijd zijn arbeidscontracten nog maar goed voor ongeveer 50% van de werkgelegenheid. Snelle productietijden maken dat arbeidsrelaties onder druk staan. Er is grote behoefte aan vaardigheden en training om werkgelegenheid in een “flexibele wereld” verder te ontwikkelen.

De veranderingen die hierin optreden hebben ook gevolgen voor de vraag naar en inrichting van huisvesting. Het werkplekspel kan op kleine schaal mensen leren over hun eigen gedrag en waarden in die flexibele werkomgeving, op kantoor, thuis of elders. Opdat ze goed voorbereid de wereld van het flexibele werken betreden. En dat is precies waar de ILO voor pleit! Flexibiliteit is noodzaak maar brengt risico’s met zich mee. Het is aan de werkgevers om te zorgen dat hun mensen hier niet de dupe van worden. Door verantwoorde nieuwe arbeidsvoorwaardenconstructen en door duurzame nieuwe arbeidsomstandigheden waarin medewerkers zich thuis voelen.

Voor een Engelstalige samenvatting van het ILO rapport kunt u hier klikken.