Center for People and Buildings

U bent hier: >>>Zomerkost, peinzen over De Werkplek in de toekomst

Zomerkost, peinzen over De Werkplek in de toekomst

30 juli 2018

Zomerkost, peinzen over De Werkplek in de toekomst

Vanochtend, 30 juli,  was het nog rustiger dan vorige week op de Nederlandse wegen. Werkplekken staan grotendeels leeg, de ochtendkranten zijn dunner dan gewoonlijk en  opmerkelijk genoeg nemen velen de tijd om - ook in hun vakantieperiode-  berichtjes op LinkedIn te bekijken en interessant te vinden. Komkommertijd is het niet echt. Veel werk gaat immers door en in sommige sectoren wordt de noodklok van het personeelstekort geluid.

Is het Zomerkost om te peinzen over het werk en de werkplek in de toekomst?

Voor wie wil, brengen we wat materiaal onder de aandacht. 

Hoe ziet de werkplek er in 2030 uit? Het aantal werkplekconcepten en technologische innovaties lijkt onuitputtelijk, dus welke koers ga je varen? Dat je als organisatie niet stil kunt zitten en een keuze zal moeten maken, staat als een paal boven water. De werkplek is in toenemende mate een asset in het werven van talentvolle werknemers en speelt een belangrijke rol in het gezond houden van haar gebruikers. De plek waar iemand vijf dagen per week ruim acht uur per dag doorbrengt kan maar beter een positieve invloed hebben, niet alleen op zijn of haar gezondheid, maar ook op de productiviteit. Een goede werkplekinrichting levert kortom een win-win-situatie op.

Hoe navigeer je als Facility Manager tussen al die verschillende werkplekvisies en sorteer je voor op toekomstige ontwikkelingen? Facto legde vier vragen voor aan 10 werkplek experts. Wim Pullen van het CfPB is er een van.  Hij geeft als inspreker #3 zijn antwoorden:

  • Hoe ziet de werkplek eruit in 2030?
  • Welke factoren beïnvloeden de toekomstige werkplek?
  • Wat zijn de grootste uitdagingen voor de Facility Manager bij het invoeren van een vernieuwende werkplek?
  • Hoe kun je als Facility Manager nu al inspelen op de werkplek in 2030?

In het te downloaden boekje (klik hier) lees je ook de opvattingen van 9 andere deskundigen. Leuk om naast elkaar te zetten.

Meer weten?

Wil je je verder verdiepen, dan kun je teruggrijpen op het onderzoek Futures Forum (klik hier). Samen met twaalf grote Nederlandse kantoorhoudende organisaties deden het Center for People and Buildings en Hospitality Group in 2016 onderzoek naar de toekomst van werk in 2025. Het Futures Forum, de naam waaronder het consortium opereert, had  als doel relevante trends en ontwikkelingen te identificeren op het gebied van werk, de werkomgeving en het faciliteren van de toekomstige eindgebruiker in kantoorhoudende organisaties. Het FuturesForum rapport kun je hier inzien.

Nog meer weten?

Aan het onderzoek van FuturesForum ligt onder andere een literatuurstudie ten grondslag. Als je die wilt hebben, stuur dan een mail naar info@cfpb.nl onder vermelding van FF Literatuurstudie.