Center for People and Buildings

U bent hier: >>Bouwsector bijeen tijdens inspirerende opening...

Bouwsector bijeen tijdens inspirerende opening Bouwcampus

18 januari 2016

Bouwsector bijeen tijdens inspirerende opening Bouwcampus

Politiek en alle lagen van de sector vertegenwoordigd om toekomstvisie te omarmen
 
Woensdag 13 januari vond de officiële lancering van De Bouwcampus plaats met ruim 600 aanwezigen uit de gehele bouwsector. Het thema van dit lanceringsevent was De Volgende Verdieping, net zoals de strategische route die De Bouwcampus voor de komende periode neemt. De Bouwcampus is een ontmoetingsplaats in Delft waar partijen samen innovatieve oplossingen creëren voor vraagstukken op het gebied van leven, wonen en werken.

Een van de eerste concrete stappen naar De Volgende Verdieping is de Themakaart Bouw, die tijdens de lancering werd overhandigd aan de minister Blok van Wonen & Rijksdienst en minister Schultz van Haegen van Infrastructuur & Milieu. De Themakaart geeft een overzicht van de belangrijkste thema’s voor gebouwen en infrastructuur. Themakaart Bouw is het resultaat van intensieve denksessies over de belangrijkste technologische innovaties en de maatschappelijke veranderingen die de bouwsector kan verwachten.

Lancering Bouwcampus Lancering Bouwcampus Lancering Bouwcampus Lancering Bouwcampus Lancering Bouwcampus

Naast de officiële opening  presenteerden de verschillende bewoners van De Bouwcampus zich deze dag. De bezoekers konden deelnemen aan verschillende workshops en discussies. Daarnaast waren er inspirerende pitches  en konden allerlei exposities bezocht worden. Het CfPB organiseerde samen met het Rijksvastgoedbedrijf een ‘proeverij’ van de hedendaagse werkomgeving. Beeldend en interactief werden de verschillende stappen die gezet moeten worden op weg naar een nieuwe werkomgeving tentoongesteld. In een kleurige zithoek (bedankt Rohde en Grahl) vonden speeddates plaats en bezoekers konden kennis maken met de deskbike, een Nederlandse uitvinding om gezond zitten te bevorderen. Het Rijksvastgoedbedrijf presenteerde het kader Fysieke Werkomgeving Rijk en enkele voorbeeldprojecten.

De Bouwcampus in Delft is dé ontmoetingsplaats waar partijen samen innovatieve oplossingen creëren voor vraagstukken op het gebied van leven, wonen en werken. Het is hét netwerk dat partijen in de gehele bouwsector met elkaar verbindt. Meer dan 120 bedrijven, overheidsorganisaties en kennisinstituten zijn al verbonden aan De Bouwcampus. Partners zoals Rijkswaterstaat, Rijksvastgoedbedrijf, gemeenten, ingenieursbureaus, bouwbedrijven en scholenbesturen leggen er hun maatschappelijke vraagstukken neer.