Center for People and Buildings

U bent hier: >>CfPB bezoekt 10th Activity-Space Workshop, Univ...

CfPB bezoekt 10th Activity-Space Workshop, Universiteit van Cambridge

18 juni 2008

CfPB presenteert PACT op internationaal congres in Cambridge.

Op dinsdag 20 mei 2008 vertegenwoordigden Anca Hartjes en Pieter C. le Roux het Center for People and Buildings bij de 10th Activity-Space Workshop te Pembroke College, een onderdeel van de Universiteit van Cambridge. De workshop werd georganiseerd door het Martin Centre voor Architectonisch en Stedelijk onderzoek en stond onder de leiding van Dr. William Fawcett. De uitnodiging voor de workshop was een uitvloeisel van het recente bezoek van John Worthington aan het CfPB (zie column met zijn indrukken van het CfPB elders in de nieuwsbrief).

Het Martin Center is een onderzoeksafdeling binnen de Afdeling Architectuur van de Universiteit van Cambridge. Het Activity-Space onderzoeksteam vormt een deel van het Martin Center. Het team verricht onderzoek dat zich concentreert op het kwantificeren, door modellering, van het verband tussen activiteiten en de gebouwen waarin zij voorkomen. De resultaten van dit onderzoek worden toegepast op vragen met betrekking tot het beheer, het ontwerp en de beleidsvorming van commerciële kantoren en faciliteiten voor hoger onderwijs en gezondheidszorg.

Tijdens de workshop gaf het CfPB een presentatie over de ontwikkeling en toepassing van het PACT-model als voorbeeld van het werk dat door het CfPB wordt ondernomen op het gebied van de modellering van gebruikersgedrag en –behoeften in de werkplek. Het PACT-model werd enthousiast ontvangen. Later dit jaar vindt een vervolg workshop plaats.

Meer informatie

 

Webpagina PACT: klik hier

Website Cambridge department of Architecture: klik hier

Contactpersoon

Anca Gosselink

Anca Gosselink

Programmamanager│Msc Culture, Organization and Management