Center for People and Buildings

U bent hier: >>Wat levert investeren in een gezond binnenklima...

Wat levert investeren in een gezond binnenklimaat op?

20 februari 2017

Kantoor vol Energie (KvE) heeft het CfPB benaderd om onderzoek te doen naar de relatie tussen investeren in het binnenklimaat van kantoorgebouwen en de toegevoegde waarde op het gebied van arbeidsproductiviteit. KvE wil daarmee een ‘zwaardere fundering’  leggen onder hun stelling dat een investering van €50,=/m2 per jaar in het binnenklimaat (ingrepen in licht, lucht, temperatuur en geluid)  zichzelf ruimschoots terugverdiend.

Kantoor vol Energie heeft als doel om eigenaren en gebruikers te stimuleren om van hun kantoorgebouwen comfortabele, mooie en energie-neutrale werkplekken te maken. Kantoor vol Energie is een initiatief van Energiesprong, het meerjarige innovatieprogramma om nul op de meter in vastgoed aan te jagen. Het wordt door Platform31 uitgevoerd in opdracht van het ministerie voor Wonen en Rijksdienst.

Er is recent een onderzoeksvoorstel opgesteld om de ambitieuze vraagstelling te gaan beantwoorden. Er is inmiddels ook zicht op een goede financiële basis voor dit project door steun van o.a. Platform31, Stichting PIT, BAM, Valstar Simonis.

Het CfPB beschikt over een grote onderzoeksdatabase die het mogelijk maakt om door analyse en inhoud, richting en validatie te geven aan de ambities van KvE/Platform31. Anderzijds zijn er door het CfPB studies gedaan die specifiek ingingen op de relatie tussen gebouw en menselijk gedrag.

Uitnodiging

Mede namens Eelco Ouwerkerk van Platform31/KvE willen we u graag uitnodigen om onze gast te zijn op een bijeenkomst over dit onderzoek.

Op 21 maart van 14-16 uur a.s. organiseren we in Delft op De Bouwcampus een informatieve startbijeenkomst.

We gaan aan de hand van deze agenda inhoudelijk in op:

  • de vraagstelling,
  • het onderzoeksmodel
  • enkele prille bevindingen
  • een doorkijkje naar mogelijke resultaten.

Organisatie en financiering

We presenteren verder hoe we het onderzoek wensen aan te pakken. We zijn daarbij nog op zoek naar aanvullende middelen om de onderzoeksambities in de breedte en diepte waar te kunnen maken.

Na afloop van de bijeenkomst:

  • hebt u inzicht in wat dit onderzoek voor u kan opleveren.
  • hebben wij een beeld hebben van de financiële haalbaarheid van de studie.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden door een email met uw NAW gegevens te sturen naar info@cfpb.nl. U krijgt dan een bevestiging, routebeschrijving en het onderzoeksplan. Na afloop van de bijeenkomst op de 21e hopen we op een brede steun voor dit onderzoek.