Center for People and Buildings

U bent hier: >>>Nieuwe werkdag in beeld

Nieuwe werkdag in beeld

Medewerkers die naar een nieuwe werkomgeving gaan verhuizen hebben daarover vaak veel vragen. Ze willen weten hoe het er uit gaat zien en hoe ze in de nieuwe werkomgeving gaan werken. Daarom is het zinvol om inloopbijeenkomsten te organiseren. Het Center for People and Buildings helpt u hier graag bij. Het idee van de inloopbijeenkomst is dat medewerkers onder werktijd even binnenlopen in een ruimte zoals die zal worden ingericht of - als die er is - in een ruimte met een proefopstelling. Bezoekers maken kennis met de nieuwe werkomgeving, er wordt ingegaan op wat er in het gebruik van de nieuwe werkomgeving verandert, medewerkers kunnen hun vragen en twijfels kwijt.

Doelgroep

Alle werknemers die gaan verhuizen naar een nieuwe werkomgeving.

Wanneer

Enkele weken voor de verhuizing.

Programma

Deelnemers aan de inloopbijeenkomst kunnen de hele dag (of eventueel halve dag) terecht om de nieuwe werkomgeving te ervaren. Er staat een proefopstelling van de bureaus, er hangen plattegronden van het ontwerp en mensen kunnen met elkaar in discussie over hoe ze gaan werken in de nieuwe omgeving. Het projectteam (architect, IT, facilitaire dienst, HR) en experts van het CfPB staan klaar om vragen te beantwoorden. Dat kan plenair, maar ook in de vorm van korte speeddates. Optioneel kunnen er op gezette tijden voorlichtingen worden ingepland.

Resultaat

  • Medewerkers krijgen inzicht in de nieuwe werkomgeving: Hoe gaat deze er uit zien? Wat voor soort plekken zijn er? Waar kan ik mijn werk doen? Hoe gaan we met elkaar (samen)werken in de nieuwe omgeving?
  • Praktische informatieoverdracht over de planning, verhuizing, etc.
  • Inzicht in gebruik van de werkomgeving en gewenste gedragsafspraken.
  • Extra inzicht projectleiding in houding medewerkers t.a.v. de aanstaande verandering.

Rol CfPB

Het CfPB stelt samen met u een plan op om de sessie vorm te geven: welke elementen moeten er aanwezig zijn? Wat vinden medewerkers belangrijk om te weten? Welke vraagtekens hebben ze over de nieuwe omgeving? Wie moeten er die dag aanwezig zijn om vragen te beantwoorden?
Het CfPB is samen met u aanwezig tijdens de bijeenkomst om vragen van bezoekers te beantwoorden. Na afloop wordt een korte rapportage met aandachtspunten opgesteld.

Aanmelden

Als u geïnteresseerd bent kunt u contact opnemen met Marion Beijer.

Kosten inloopbijeenkomst

Afhankelijk van de overeen te komen opzet, tijdsduur en gewenste rapportage.