Center for People and Buildings

U bent hier: >>>Bartele Hoekstra in interview Overheid van Nu

Bartele Hoekstra in interview Overheid van Nu

4 januari 2022

Bartele Hoekstra in interview Overheid van Nu

Het online magazine ' Overheid van Nu'  publiceerde onder de titel 'Gezocht: werkomgeving die verbindt' onlangs een artikel over hybride werken. In het artikel legt CfPB-onderzoeker Bartele Hoekstra uit dat het invoeren van hybride werken een complex vraagstuk is.

Het artikel is verschenen in 'Overheid van Nu' editie 3, die gaat over 'verbinden en verbeteren'. "Wij willen feiten en fabels uit elkaar halen", zegt Bartele Hoekstra onder meer in het artikel over de inzet van kenniscentrum CfPB. Voorts geeft Bartele in het artikel aan dat binnen de overheid het besef gegroeid is dat je vraagstukken of problemen op het gebied van de werkomgeving vaak niet meer binnen één ministerie of binnen één dienst kunt oplossen. "Het zijn complexere vraagstukken, waarbij veel partijen betrokken zijn. Hiervoor moet je over de muren van je eigen organisatie kunnen stappen." 

Om organisaties te ondersteunen bij het oplossen van de complexe vraagstukken rondom hybride werken heeft het CfPB - samen met TU Delft en TU Eindhoven - onlangs het nieuwe onderzoeksprogramma Werk in Transitie opgezet. Meer informatie over het programma is hier te vinden. Organisaties kunnen zich aanmelden voor deelname aan het meerjarige onderzoeksprogramma.