Center for People and Buildings

U bent hier: >>>Binnenmilieu, installatiebranche en eindgebruik...

Binnenmilieu, installatiebranche en eindgebruiker: vergezicht en actieagenda

12 maart 2018

Binnenmilieu, installatiebranche en eindgebruiker: vergezicht en actieagenda

Binnenmilieu, installatiebranche en eindgebruiker: vergezicht en actieagenda

De installatiebranche presenteerde vandaag de studie CONNECT2025. Deze geeft zicht op de invloed van techniek, voor een Nederland op weg naar 2025.

Het Center for People and Buildings nam deel aan de klankbordcommissie.

In het rapport  (dat hier aan te vragen is) lezen we: “Toenemende personalisatie zorgt ervoor dat er steeds meer gestuurd wordt op specifieke wensen van de uiteindelijke gebruiker(s). Het begrijpen van de klant en het kunnen vertalen van de wensen van de klant naar oplossingen wordt daardoor steeds belangrijker.

Installatietechniek gaat in het leven van klanten een steeds belangrijkere rol spelen; in steden, in gebouwen, in productieprocessen, in de landbouw, overal”.

Dat spreekt ons bij het CfPB – met de eindgebruiker op ons hart-  heel erg aan. Die oplossingen moeten wel werken. Want wat heb je er aan als je koude voeten hebt, het tocht en 50% van je werknemers is ontevreden over het binnenklimaat? En dit is niet de taal van de installateur, want die zegt: “We hebben gemeten en alles doet het zoals het technisch moet en was voorgeschreven”.

Connect2025 gaat over verbinding. Daarvoor is het nodig elkaars taal te spreken en verstaan. Wij juichen het toe dat in de actielijnen concrete voornemens van de installatiebranche staan: “We gaan de samenwerking met onze klanten aanhalen en versterken en beter luisteren naar onze klanten”.

Het CfPB heeft op dit gebied twee handreikingen op basis van waar wij goed in zijn:

  1. Ontwikkel als branche samen met je klanten een benchmark over de tevredenheid. De methoden en de voorbeelden zijn er al  voor de utilitaire sector. Het CfPB Werkomgevingsdiagnose-instrument heeft al meer dan 15 jaar een solide basis.
  2. Werk aan casestudies om de prestatieverbetering op kantoor mogelijk te maken door te investeren in het binnenklimaat. Onze eerste berichtgeving op de CfPB site is hier te vinden of kom op 19 april luisteren tijdens BuildingHolland (klik hier).