Center for People and Buildings

U bent hier: >>>Samenwerken en ontmoeten

Samenwerken en ontmoeten

14 februari 2012

Samenwerken en ontmoeten

Meer samenwerking vereist meer ontmoeten en dat lossen we op door meer open werkplekken. Logisch toch!

Nog los van de vraag of de doelstelling gericht moet zijn op betere dan op meer samenwerking, feit is dat het gonst over samenwerking. Veel organisaties nemen gemakkelijk drie trefwoorden in de mond: flexibel, creatief en samenwerking (en dan is kostenbewust de randvoorwaarde). Maar tref je doel als het hierbij blijft?

Een handzaam boekje

Zowel door observatie als door literatuurstudie is het CfPB bezig geweest om na te gaan hoe huisvesting kan bijdragen aan ontmoeten. Dit is op een kleurrijke en visuele manier gerapporteerd in een klein en handzaam boekje. We beginnen met een korte introductie op samenwerken en ontmoeten en de invloed van de gebouwde omgeving hierop, gevolgd door een visuele weergave van de huisvestingsaspecten die hier aan bijdragen. De inhoudsopgave is vervat in een overzichtstekening, gebaseerd op het huisvestingskeuzemodel. Daarna volgt een detaillering van elementen die bijdragen aan het samenwerken en ontmoeten op kantoor. Op de linker pagina staan de afbeeldingen, op de rechter pagina de begeleidende tekstjes (ca. drie regels per aspect). Veel te zien en het meest relevante te lezen.

U komt er met dit boekje snel achter dat samenwerken en ontmoeten meer is dan open werkplekken maken!

Wilt u het boekje als pdf document ontvangen, dan kunt u een email met daarin uw naam, bedrijfsadres versturen naar bestellen@cfpb.nl